RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Monique en Ferry zetten er 50 op een rij (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Sinds eind 1984 zond Radio Monique uit op negen-zes-drie kHz in de middengolf. Het zendschip Ross Revenge van Radio Caroline was de thuisbasis, voor anker in de Theemsmonding. Iets verderop lag de MV Communicator, van het populaire Laser 558, maar dat commercieel een zieltogend bestaan leed. 

Beide schepen werden al vanaf zomer 1985 in de gaten gehouden door de Britse DTI (Department of Trade and Industry). Toen Laser begin november technische problemen kreeg met hun zendschip, konden ze niet anders dan de hulp van de nabijgelegen DTI inschakelen. De verbijsterde bemanning zag zich op 5 november 1985 gedwongen richting Harwich varen, begeleid door de Guarline Tracker, nota bene het zusterschip van hun MV Communicator.

Monique 9-6-3 was op zondag 24 november 1985 nog een drietal weken verwijderd van de eerste verjaardag. De dag ervoor hadden Ad Roberts en Walter Simons tussen 12:00 en 16:00 uur nog de ‘Monique Top 50’ en de nieuwe tip-platen gepresenteerd. De derde presentator aan boord was Wim de Valk, die niet lang daarvoor de plaats in nam Gert van der Zee, de stem van de uurspots ‘Monique 9-6-3: krachtig de jaren tachtig’ en ook ‘Monique: snel, gaaf, eigentijds’! 

Ferry Eden aan boord van de Ross Revenge in de Monique-studio

Op 24 november werd Walter Simons met de tender Zeemeeuw afgelost door voormalig Mi Amigo dj Ferry Eden (ook foto bovenaan), die voor het eerst aan boord van de Ross Revenge stapte. Het laatste gedeelte van ‘Zondagmiddag Matineé’, tussen 16:00 en 18:00 uur, werd die middag zijn eerste programma bij Monique 9-6-3. De Zeemeeuw, met aan boord veel radiofans, had net de laatste tocht naar het zendschip gemaakt omdat de pakkans en de risico’s te groot waren geworden. Voortaan ging de Windy, onder leiding van Leen Vingerling en partner Marjo, een deel van de bevoorrading regelen.  

Naast de live-uitzendingen vanaf het zendschip waren er op Monique ook studioprogramma’s van MMI (Music Media International) van Joost den Draaijer, Tony Berk, Eddy Ouwens en Vader Abraham. Die werden tot november 1985 geproduceerd in een kamer boven een café in Sliedrecht, de thuisbasis van Monique-organisator Nico Volker (voorheen Mi Amigo Drive In Show Nico van der Stee). Maar om vooral praktische redenen werd in die maand een nieuwe MMI-studio aan de Vaartweg in Hilversum in gebruik genomen. 

Dat was veel gemakkelijker voor de presentatoren en de Hilversumse platenpluggers. Bovendien was er ook een representatieve ontvangstruimte voor potentiële adverteerders. Het nieuwe pand werd gerund door MMI-organisator Fred Bolland en zijn echtgenoot Gerda. In de loop van 1986 zou daar ook de ‘Monique Top 50’ worden opgenomen, maar de lijst van 23 november 1985 met Ferry Eden kwam nog live van boord. Die ‘Monique 50’ wordt zaterdag 27 november, tussen 12:00 en 15:00 uur, over gedaan. Opnieuw opgenomen met de meest moderne middelen, maar met behoud van alle items van weleer. Te horen bij FouteMuziekRadio en Monique 918.

° Bekijk (download) hier de Monique 50 van 23 november 1985


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De 46 van Monique worden de 50 van Ferry

Radio Monique startte eind 1984 met Nederlandstalige uitzendingen van de Ross Revenge, het zendschip dat Lees verder

Radio Monique, de laatste dame met zeezendersbenen(audio)

Was Radio Mi Amigo de laatste grote Nederlandstalige zeezender? De minder beslagen luisteraar zal, na Lees verder

‘RNI Top 50’ van 22/01/1972 met Ferry Eden

‘Blijft hij of gaat hij weg’, dat was bij Radio Noordzee Internationaal (RNI), begin 1972 Lees verder

Blad 1598: Radar, René de Leeuw, Barend & Benner (audio)

• "Ook podcasts moeten transparant zijn" • René de Leeuw (Radio Delmare) is niet meer Lees verder

Ferry laat Monique opnieuw aan het woord

Op 5 september 1987 presenteerde Luc Dardin (Luc van Rooij) de ‘Monique Top 50’ tussen Lees verder

Caroline North: verzegeld pakket, in geval van nood openen (video & audio)

In 1965 praatte de Nederlandse correspondent van de GPD met kapitein Kooger van de MV Lees verder

Koop een uur zendtijd op de Jenni Baynton

Aanstaande weekeinde wordt de tweede editie van de ‘Vinyl Top 333’ uitgezonden tijdens een driedaagse Lees verder

Radio Caroline North: één jaar later (audio & video)

Sinds de kerstperiode 2021 scant Hans Knot een enorme collectie krantenknipsels verzameld door één van Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx