RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Monique en Ferry zetten er 50 op een rij (video)

Sinds eind 1984 zond Radio Monique uit op negen-zes-drie kHz in de middengolf. Het zendschip Ross Revenge van Radio Caroline was de thuisbasis, voor anker in de Theemsmonding. Iets verderop lag de MV Communicator, van het populaire Laser 558, maar dat commercieel een zieltogend bestaan leed. 

Beide schepen werden al vanaf zomer 1985 in de gaten gehouden door de Britse DTI (Department of Trade and Industry). Toen Laser begin november technische problemen kreeg met hun zendschip, konden ze niet anders dan de hulp van de nabijgelegen DTI inschakelen. De verbijsterde bemanning zag zich op 5 november 1985 gedwongen richting Harwich varen, begeleid door de Guarline Tracker, nota bene het zusterschip van hun MV Communicator.

Monique 9-6-3 was op zondag 24 november 1985 nog een drietal weken verwijderd van de eerste verjaardag. De dag ervoor hadden Ad Roberts en Walter Simons tussen 12:00 en 16:00 uur nog de ‘Monique Top 50’ en de nieuwe tip-platen gepresenteerd. De derde presentator aan boord was Wim de Valk, die niet lang daarvoor de plaats in nam Gert van der Zee, de stem van de uurspots ‘Monique 9-6-3: krachtig de jaren tachtig’ en ook ‘Monique: snel, gaaf, eigentijds’! 

Ferry Eden aan boord van de Ross Revenge in de Monique-studio

Op 24 november werd Walter Simons met de tender Zeemeeuw afgelost door voormalig Mi Amigo dj Ferry Eden (ook foto bovenaan), die voor het eerst aan boord van de Ross Revenge stapte. Het laatste gedeelte van ‘Zondagmiddag Matineé’, tussen 16:00 en 18:00 uur, werd die middag zijn eerste programma bij Monique 9-6-3. De Zeemeeuw, met aan boord veel radiofans, had net de laatste tocht naar het zendschip gemaakt omdat de pakkans en de risico’s te groot waren geworden. Voortaan ging de Windy, onder leiding van Leen Vingerling en partner Marjo, een deel van de bevoorrading regelen.  

Naast de live-uitzendingen vanaf het zendschip waren er op Monique ook studioprogramma’s van MMI (Music Media International) van Joost den Draaijer, Tony Berk, Eddy Ouwens en Vader Abraham. Die werden tot november 1985 geproduceerd in een kamer boven een café in Sliedrecht, de thuisbasis van Monique-organisator Nico Volker (voorheen Mi Amigo Drive In Show Nico van der Stee). Maar om vooral praktische redenen werd in die maand een nieuwe MMI-studio aan de Vaartweg in Hilversum in gebruik genomen. 

Dat was veel gemakkelijker voor de presentatoren en de Hilversumse platenpluggers. Bovendien was er ook een representatieve ontvangstruimte voor potentiële adverteerders. Het nieuwe pand werd gerund door MMI-organisator Fred Bolland en zijn echtgenoot Gerda. In de loop van 1986 zou daar ook de ‘Monique Top 50’ worden opgenomen, maar de lijst van 23 november 1985 met Ferry Eden kwam nog live van boord. Die ‘Monique 50’ wordt zaterdag 27 november, tussen 12:00 en 15:00 uur, over gedaan. Opnieuw opgenomen met de meest moderne middelen, maar met behoud van alle items van weleer. Te horen bij FouteMuziekRadio en Monique 918.

° Bekijk (download) hier de Monique 50 van 23 november 1985


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De 46 van Monique worden de 50 van Ferry

Radio Monique startte eind 1984 met Nederlandstalige uitzendingen van de Ross Revenge, het zendschip dat Lees verder

De ‘aarzelende’ start van Radio Monique (audio)

Een slopende juridische veldslag en de drang naar eerherstel leidden tot een ultiem zeezendersoffensief in Lees verder

‘RNI Top 50’ van 22/01/1972 met Ferry Eden

‘Blijft hij of gaat hij weg’, dat was bij Radio Noordzee Internationaal (RNI), begin 1972 Lees verder

‘Ik heb het er echt helemaal mee gehad!’

Terug naar november en december 1979. 'Freewave', noem het de Nederlandse tegenhanger van het Vlaamse Lees verder

1987: De mastbreuk op de Ross Revenge

Na het fiasco van Laser Hot Hits en de verplaatsing van hun zendschip de MV Lees verder

Zorgen om zeezenders, en om ‘mobilofoons’ (video)

Voor velen zal 1974 onherroepelijk verbonden blijven met het deels verdwijnen van de zo geliefde Lees verder

Blad 966: Be One, Fun Radio, Magda Maria (video)

• Radio Be One lanceert eigen kerstkanaal, het hele jaar rond • Wallonië: Fun Radio Lees verder

Zendschepen in het Beatles Museum

Het Beatles Museum in Alkmaar is vanaf 22 november twee weken gesloten voor een interne Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x