RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

MNM zet 4 stippen tegen pesten

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Afgelopen vrijdag ging de Vlaamse Week tegen pesten van start. Ook MNM steunt de STIP IT-actie van Ketnet (foto bovenaan – VRT). De publieke jongerenzender zet graag vier stippen op de hand tegen pesten en vraagt alle luisteraars hetzelfde te doen. Vanaf vandaag maandag 17 tot en met vrijdag 21 februari brengt men verhalen van pesters, slachtoffers van pesten en hulpverleners. Zowel bekende als onbekende gezichten komen langs en zetten de bekende vier stippen.

In ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ luisteren Peter, Wanne en Kawtar naar slachtoffers. Pesten gebeurt overal: op de speelplaats, op het werk, maar ook online. Apollonia Sterckx speelt Britney in ‘Thuis’, zij komt vertellen over de moeilijke verhaallijn in de serie. Ook de Nederlandse rapper Snelle werd gepest. Hij schreef er zijn hit ‘Reünie’ over en brengt het nummer live in de Lux. 

MNM-dj Ann Reymen onderzoekt in ‘Boost’ hoe we pesten kunnen aanpakken. Hoe ga je ermee om op de werkvloer? Welke stappen kan je ondernemen? En wat doet pesten eigenlijk met je brein? Tom De Cock toont in ‘Planeet De Cock’ hoe het wél kan. Hij nodigt een aantal leerlingen uit van voorbije Strafste Scholen. Dat zij nog altijd straf zijn bewijzen ze met hun initiatieven tegen pesten. Zo geven ze in Sint-Bavohumaniora in Gent al eens wat vaker complimenten aan elkaar. Zo krijgen ook leerkrachten er complimentjes van hun leerlingen.

In ‘Generation M’ komt de andere kant aan bod: waarom pest je iemand? Wat doet dat met jou? En heb je er spijt van? Ook online laten de dj’s van zich horen op mnm.be. Sociale media, de MNM-app, de sms-box: er zijn vele mogelijkheden om hen te bereiken. Dat is vaak heel fijn, maar soms ook heel kwetsend. Onder meer Peter Van de Veire, Tom De Cock en MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael lezen hun eigen haatberichten voor.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx