RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

MNM: viert alle scholen op ‘De Strafste Schooldag’

Dit jaar is elke school een straffe school

In een schooljaar vol mondmaskers, online lessen en ontsmettingsmiddel, toonden alle scholen in Vlaanderen zich stuk voor stuk straffe scholen. Leerkrachten vonden zichzelf opnieuw uit, poetsploegen maakten scholen meer dan ooit weer proper en veilig, directeurs waren flexibel om een steeds wisselend ‘nieuw normaal’ op te vangen en leerlingen realiseerden groepswerken op afstand via Discord. 

Om al die scholen te feliciteren en in de kijker te zetten, organiseert MNM op 20 mei ‘De Strafste Schooldag’. Een show met MNM DJ Sander Gillis vol optredens en met een uitgebreide playlist gekozen door alle scholen van Vlaanderen. DJ’s Laura Govaerts, Esther Nwanu, Wanne Synnave en Kawtar Ehlalouch staan eveneens paraat om alle helden van het onderwijs te bedanken. In tegenstelling tot de voorafgaande jaren kiest MNM dit jaar dus niet één ‘Strafste School’, maar worden alle scholen gevierd.

De Schoolhelden

Sander Gillis – Laura Govaerts

‘De Strafste Schoolhelden’-actie die MNM al maanden organiseert, wordt op 20 mei nog eens extra in de verf gezet. Voor deze editie is men op zoek gegaan naar de verhalen van alle schoolhelden. Luisteraars konden en kunnen nog steeds hun held nomineren via MNM.be en de MNM-app. DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts zetten hen vervolgens in de bloemetjes. Tot 20 mei trekken ze heel Vlaanderen door om dit te doen. Op ‘De Strafste Schooldag’ volgt dan de apotheose van deze actie.

Laura Govaerts: “Er wordt te weinig gezegd en getoond wat er allemaal goéd gaat op de scholen. En dat terwijl onze scholen, ook net in deze moeilijke tijden, zich op zoveel manieren straf tonen. Ik heb zoveel zin om alle spotlights die ik kan vinden te zetten op al die fantastische leerlingen, leerkrachten, poetsvrouwen, oudercomités, zorgleerkrachten, directies… die van onze scholen een plek maken waar je graag bent, ook al ben je er misschien fysiek niet zoveel geweest.” 

Sander Gillis: “Het is geen makkelijke tijd om op de schoolbanken te zitten, maar er zijn zoveel Strafste Schoolhelden die elke dag het beste van zichzelf geven. Die mensen verdienen meer dan ooit een feest, een schouderklopje, een dankuwel.” 

Schrijf je school in

Gisteren, maandag 3 mei, werd tijdens het programma ‘Gillis & Govaerts’ de aftrap van deze campagne gegeven met een DJ-set op het Sint-Jozef Humaniora in Brugge. Hiermee zijn de inschrijvingen geopend en kan vanaf nu iedere school zich inschrijven. Dat kan via de MNM-app of MNM.be.

° De Strafste Schooldag, 20 mei, 13:00 en 18:00 uur op MNM en MNM.be.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx