RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

MNM Start To DJ 2021: de finalisten

Na een maand vol battles zijn de vijf finalisten van MNM Start To Dj bekend. DJ Solid, Mr. Majar, DJ Reeze, These Guys en Tola OG maken kans om in de voetsporen te treden van illustere voorgangers als DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex, Merlo, Manuals en Voltage.

De finaleshows van de elfde editie van deze deejay-wedstrijd hebben plaats van woensdag 4 tot vrijdag 6 augustus vanuit zomerbar Ipanema bij club Versuz in Hasselt. De winnaar van MNM Start To DJ wordt één van de huis-dj’s van MNM en mag in het enorme Sportpaleis spelen tijdens de twee concerten van wereld-dj’s Dimitri Vegas & Like Mike.

MNM-dj’s Kawtar Ehlalouch en Laurens Luyten leiden de finale in goede banen. De jury bestaat onder andere uit dj’s als DJ Licious, Zoey Hasselbank en Omdat Het Kan Soundsystem, enkele ex-winnaars van Start To DJ en experten die hen zullen coachen op vlak van styling, sociale media en netwerken binnen de dj-wereld.

De finalisten

DJ Solid (Youri Theseus)

Youri Theseus (27 jaar) beter bekend als DJ Solid uit Aalst is in het dagelijkse leven winkelbediende bij de Carrefour, maar loopt al jaren rond met een liefde voor het dj’en. Zijn passie begon in 2011 tijdens een uitwisselingsproject in Frankrijk toen hij gevraagd werd om met enkele cd’s aan de dj-booth te experimenteren op de afscheidsfuif. Tien jaar later laat hij als DJ Solid iedereen op de dansvloer zweten met de zwoelste hiphop en r&b. Het liefst van al draait hij zelfs met vinyl. Hij vindt dat een dj vooral het publiek moet kunnen meekrijgen. Dat zou hij het allerliefste op het festival Fire is Gold eens proberen. Hij omschrijft zichzelf als sociaal, gepassioneerd en rustig. Dat laatste zal hij nodig hebben, want dit is zijn eerste dj-wedstrijd en de zenuwen zijn aanwezig.

Mr. Majar (Arne Maeyaert)

Toen Arne Maeyaert (Mr. Majar), 23 jaar, uit Roeselare naar zijn eerste festival ging, was hij meteen gebeten door de dj-microbe. Zijn ouders hebben hem kort daarna een mengpaneel cadeau gedaan en hij is er sindsdien niet meer van weg te slaan. Hij is gepassioneerd en een doorzetter. Hij schreef zich al vijf keer in voor MNM Start To DJ en hoopt de kans te krijgen om zijn allergrootste fans, zijn oma en opa, trots te maken. Doorheen de week is Arne een fulltime schilder en decorateur, maar in het weekend is hij als Mr. Majar creatief met beats en mashups. Eén van zijn grote ambities is MNM Start To DJ winnen, dus de andere kandidaten zijn gewaarschuwd!

DJ Reeze (Ries Maes)

De 17-jarige Ries Maes (DJ Reeze) uit Grobbendonk is de jongste finalist in de reeks. Ries heeft het dj’en al sinds kinds af aan in zich. Op zolder liet hij als kleuter al radio’s door elkaar spelen experimenteerde hij door aan de volumeknoppen te draaien. Voor kerst kreeg hij enkele jaren later zijn eerste dj-setje en meteen schreef DJ Reeze zich in voor workshops en dj-kampen. Door zijn passie en liefde voor het draaien, won hij op zijn twaalfde al de Pioneer DJ Contest op Pennenzakkenrock waardoor hij voor 10 000 kinderen mocht draaien met Regi als zijn voorprogramma. Ondanks die mooie prijs, droomt hij er al jaren van om MNM Start To DJ-winnaar te worden, net als zijn grote idool 5NAPBACK. 

These Guys (Wiebe Ceulemans & Toon Vaneysendeyk)

These Guys zijn de vrienden Toon Vaneysendeyk (23 jaar) uit Vorselaar en Wiebe Ceulemans (23 jaar) uit Brugge die al jaren het nachtleven van Leuven op z’n kop zetten. De twee studenten lichamelijke opvoeding zijn als dj-duo begonnen wanneer een dj-slot vrijkwam in hun Leuvense faculiteitsbar. Ze waren al een tijdje bezig met muziek en stuurden elkaar leuke nieuwe songs door. Na hun plotse sprong in de dj-wereld zijn These Guys nooit meer gestopt. Volgens eigen zeggen kunnen ze zelfs een Beethoven aan een DJ Coone mixen. Of dat ook goed klinkt, zullen ze nog moeten bewijzen, maar aan hun enthousiasme en energie zal het alleszins niet liggen! 

Tola OG (Adetola Ogunade)

Tola OG is de dj-naam van Adetola Ogunade (21 jaar) uit Tielt. Tola startte met draaien nadat hij tijdens een houseparty van een schoolvriend zijn mengpaneel even mocht aanraken en… “het smaakte naar meer”. Zijn muzieksmaak is breed: van reggaeton tot house, van hiphop tot drum-‘n-bass, maar hij heeft een lichte voorkeur voor r&b. Een feestje is voor hem pas geslaagd als iedereen zich comfortabel genoeg voelt om helemaal los te gaan. Om dat te doen lukken, draait hij allerlei muziekgenres door elkaar zodat iedereen ervan kan genieten. Tola heeft grote dromen. Zo droomt hij ervan om op Pukkelpop voor een volle Boiler Room te draaien. Deze zomer moet hij niet alleen nog een aantal herexamens knallen, maar ook door de MNM-boxen knallen: ah ja!

Heynen
  • MNM Start To DJ: van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 augustus van 18.00 tot 22.00 uur.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx