RadioVisie

  • .
    .

MNM & Radio2 in de slipstream van Gustaph

Editie 67 van het Eurovisiesongfestival komt er aan. Gustaph (42) vertegenwoordigt in Liverpool België met het liedje ‘Because of you’, nadat hij verkozen werd via de preselectie Eurosong 2023. Op 30 april vertrekt hij naar Liverpool en vanaf dat moment zijn de voorbereidingen achter de schermen en alles van het Songfestival zelf te volgen bij MNM en Radio2.

Radio2

Peter Van de Veire verblijft tijdens de Songfestival-week, van maandag 8 tot en met zaterdag 13 mei, in Liverpool en brengt samen met Gustaph dagelijks verslag uit van hun belevenissen. Peter deelt backstage verhalen, blikt vooruit naar de optredens en volgt de artiest van dichtbij. Omdat Peter in Liverpool zit, wordt zijn ochtendshow ‘Goeiemorgen morgen!’ (06:00-09:00 uur) tijdelijk in een ander jasje gestoken. Meer info hierover volgt.

Op Radio2 Benebene (DAB+ en VRT MAX) en op Radio2 zijn de hele week veel Songfestival-klassiekers te horen. Ook komen er enkele ex-deelnemers aan de liedjeskermis langs. Op maandag is dat Lisa Del Bo, dinsdag is het de beurt aan Sennek, woensdag volgt Barbara Dex en Laura Tesoro sluit de rij af op donderdag. 

Vanaf zondag 30 april staat het Songfestival helemaal centraal in de ‘Radio2 top2000kwis’ (tot en met zondag 14 mei). Op donderdag 11 mei – de avond dat Gustaph optreedt – brengt Kim Debrie verslag van de halve finale uit in ‘Wijs’ (20:00-22:00 uur). De finale van het Songfestival is op zaterdag 13 mei live te horen op Radio2.

Vrijdag 12 mei is op Radio2 Benebene de ‘Radio2 Benebene Songfestival50’ te horen, specifiek met enkel nummers van Belgische artiesten. Op zaterdag 13 mei is de ‘Radio2 Songfestival50’ (met nummers van alle landen) te horen op Radio2. Luisteraars kunnen tijdens de Songfestivalweek voor hun favorieten in deze lijsten stemmen via de website van Radio2.

MNM

Ook MNM bezorgt zijn luisteraars regelmatig een update van het reilen en zeilen in Liverpool. Zo komt Gustaph vrijdagochtend 28 april nog langs in de ochtend bij ‘Kawtar & Keyaert’ (06:00-09:00 uur) en geeft hij een laatste update vlak voor zijn vertrek op zondag 30 april. De komende twee weken houdt de jongerenzender contact met de Belgen in Liverpool. Tijdens de week van 8 mei deelt Gustaph elke dag in het programma ‘Gillis & Govaerts’ (16:00-18:00 uur), via een audiodagboek, zijn belevenissen op en naast het podium.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx