RadioVisie

  • .
    .

MNM naar Blankenberge, Studio Brussel naar… overal

Het is een bijzonder fenomeen. Of toch niet? Feit is en blijft dat er tijdens de zomermaanden flink wat gas wordt teruggenomen bij de televisie, maar dat het bij de radio net omgekeerd is. Daar worden flink wat tandjes bijgestoken. Niet in het minst bij de VRT. Gisteren bekeken we het ‘nieuwe gebit’ van de Grootste Familie, vandaag dat van MNM en Studio Brussel.

MNM

De publieke jongerenzender trekt deze zomer Blankenberge, waar iedereen, samen met de dj’s het water kan induiken. Elk weekend kunnen luisteraars kennismaken met watersporten: kitesurfen, suppen, windsurfen.

En  voor het twaalfde jaar op rij gaat de radiozender ook op zoek naar de strafste jonge dj van het moment tijdens ‘MNM Start To DJ’ (foto bovenaan). Wie treedt in de voetsporen van onder andere 5NAPBACK, Manuals en Voltage? De hele zomer lang hoor je elke dag een Start To DJ-kandidaat op de radio. Tijdens de finale, op het strand van Blankenberge, wordt de winnaar gekozen.

MNM stuurt deze zomer ook een bende jonge reporters het land in. De ‘MNM Summer Squad’ gaat naar de luisteraars toe en doet verslag over de zomer van een luisteraar. De leukste festivals en concerten, maar ook zomerbars en alle andere plekken waar iemand zijn of haar zomer beleeft, worden bezocht. Wanne Synnave presenteert in juli en augustus de ‘Ochtendshow’ op MNM. Hij krijgt er telkens het gezelschap van een bekende gast.

° Lees verder onder de foto

Studio Brussel

De zomer van 2022 is dé zomer van de vrijheid, terwijl hun planning – aldus de zender zelf – nu al overloopt. Daarom trekt Studio Brussel op 21 juni de deuren in Reyerslaan achter zich dicht en vertrekt iedereen met Bus Belgica voor 69 dagen lang live-uitzendingen vanop de beste festivals en evenementen.

De zomer staat vanaf dan, na enkele coronajaren, opnieuw vollédig in het teken van festivals: Rock Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop… Daarvoor worden alle festivalreporters op pad gestuurd, goed voor een verslag vanaf zo’n veertig locaties. Om alles de baas te kunnen, wordt ook heel wat nieuw jong radiogeweld ingeschakeld zoals Stéphan Tanganagba en Marie Neefs.

° Morgen leggen we de zomerprogrammering van Radio 1 en Klara onder het vergrootglas.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx