RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

MNM: met extra uitlaatklep voor jongeren

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op vrijdagavond 16 april, net voor de scholen terug open gaan, lanceren MNM en Onderwijs Vlaanderen ‘The Masked Party’. Een uitlaatklep voor jongeren die een zwaar jaar achter de rug hebben. Ze kunnen er in dialoog gaan met elkaar en met experts… en een feestje bouwen. Onder andere Laura Tesoro, Pommelien Thijs en MNM- DJ KWTR zullen aanwezig zijn op dit virtuele en coronaproof evenement.

Even aanmelden op de website en een naam kiezen voor een avatar, is noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan ‘The Masked Party’. Dit volledig digitale feest dompelt jongeren onder in een zomerse festivalsfeer en is een online ontmoetingsplek om te ontspannen en een gesprek aan te gaan met leeftijdsgenoten en experts. 

Naast eigen vrienden lopen deelnemers er ook bekende gezichten tegen het lijf want zoals het een echt feestje betaamt zijn er dus ook de live optredens. Naast de eerder genoemden, zijn dat Yung Mavu, Elias Verwilt, Steffi Merci, Omdat het kan Soundsystem, Regi en Mariam Hakobyan. Wie het liever wat rustiger aanpakt en nood heeft aan een goede babbel kan zijn hart luchten bij onder meer Lotte Vanwezenmael en Ender Scholtens. 

Steven Lemmens (netmanager MNM): “Met The Masked Party willen we jongeren nog eens laten feesten, maar dan wel online in een virtuele ruimte. Met live muziek en veel meer. Daarnaast willen we ook inzetten op verbinding en jongeren op die manier laten connecteren met elkaar.” The Masked Party bouwt dan ook verder op de #gemaskerdescholieren campagne van Onderwijs Vlaanderen waarmee de overheid het mentaal welzijn in deze uitzonderlijke tijden extra in de kijker wil zetten.

Ben Weyts (Vlaams minister van Onderwijs): “De coronacrisis heeft de jongeren hard geraakt. De klap is het zwaarst aangekomen bij de meest kwetsbare kinderen, maar eigenlijk voelen alle jongeren het na meer dan een jaar. Zeker als de scholen sluiten, beseffen we pas echt hoezeer we het oude schoolleven en elkaar missen.“ Ook gaat MNM 24/7 in gesprek met jongeren via de MNM Community en programma’s zoals ‘Generation M’, ‘De Strafste School’ en ‘Marathonradio’ om dag in dag uit het platform te kunnen bieden. 

Het afgelopen jaar lanceerde de publieke jongerenzender projecten als ‘Oh My Kot’, de online ‘Hoewist?’-sessies en heel wat andere initiatieven om jongeren nog meer aan het woord te laten en te ondersteunen in deze moeilijke periode. ‘The Masked Party’ is een extra duwtje in de rug. Want met elkaar in gesprek gaan en elkaar aanmoedigen is in tijden van social distancing en afstandsleren belangrijker dan ooit.

Benjamin Dalle (Vlaams minister van Jeugd): “Jongeren zijn meer dan ooit de changemakers van onze samenleving. Ze kloppen op tafel en laten hun stem horen. MNM luistert, motiveert en verbindt jongeren en geeft hen een toegankelijk platform. Dit soort initiatieven zijn zo belangrijk. Ik heb de afgelopen maanden veel jongeren digitaal ontmoet, meermaals kwamen de inspanningen van MNM en de VRT aan bod. De media speelt echt een belangrijke rol om jongeren te blijven verbinden met elkaar. We mogen echt niet onderschatten hoeveel nood jongeren op dit moment hebben om elkaar opnieuw te zien en te horen want ze hebben het echt enorm lastig.”

° The Masked Party, vrijdag 16 april, van 18:00 tot 22:00 uur. Volledig online op mnm.be.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx