RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

MNM: ‘Marathonradio’ blijft in z’n kot

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Naar school gaan in 2020 blijft een bijzondere ervaring. Wel, niet, wel en weer niet. Een beetje zoals de lichtjes van een kerstboom knipperen, maar dan met minder regelmaat. Dat ondervond ook MNM dat z’n jaarlijkse Marathonradio opnieuw moest zien uit te vinden. Het Radiohuis in Leuven was dit keer off limits, dus bleven de radiomakers in hun kot in de Auguste Reyerslaan 52 in Schaarbeek. 

De niet-verhuis naar de Vlaams-Brabantse hoofdstad gebeurt niet omdat er momenteel nauwelijks iets te beleven is in de studentenstad bij uitstek. Leuven zorgde in de vorige edities van Marathonradio wel voor extra couleur locale. Toch wilde de publieke jongerenzender er voor en tijdens de examenperiode zijn om scholieren en studenten bij te staan, te ondersteunen en van een juiste dosis ontspanning te voorzien. Het gaat om radio, dus kan dit van overal gebeuren. Leuven, Brussel, Zoutenaaie… 

Kortom, men begon er met volle moed aan. Gisterenochtend, in mooi gezelschap. “Goeiemorgen lieve mensen, heerlijk toch, een nieuwe dag, een beetje minder corona, een beetje meer Marathonradio, maar amehoela veel Marathonradio”. De openingszin van ochtendman Peter Van de Veire, kon zo de boekskes in. Drie weken gaat hij, samen met Sander Gillis en Dorianne Aussems, iedereen die met examens geconfronteerd wordt, zo goed mogelijk helpen, bijstaan en ondersteunen.

° Lees verder onder de foto’s

De eerste aflevering van Marathonradio kreeg extra gewicht dankzij de aanwezigheid van viroloog Marc Van Ranst (foto bovenaan – credits: MNM) en minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Wat opviel: die eerste heeft een prima radiostem, wat dan weer niet kan gezegd worden van de tweede. Extra mediatraining zou niet misstaan. Het is geen uitzondering voor de tegenwoordig overal opduikende mensen met een mening. Maar dit terzijde.

Wat betekent het verplichte verblijf in het vertrouwde omroepgebouw? Blijkbaar zijn alle presentatoren ervan overtuigd dat het ‘nog leuker’ zal worden. Misschien speelt een verrassingselement mee, want dit jaar weten zij vooraf niet hoe lang hun ‘zit’ achter de microfoon zal duren. Dat horen ze pas als ze eraan beginnen. Dorianne Aussems vernam gisteren om 10:00 uur pas dat ze haar ding kon blijven doen tot 18:00 uur. 

“Ik bereid mij nooit voor op Marathonradio, ik begin daar gewoon aan”, zei ze vooraf nog lachend in een interview met VRT NWS. “Iedereen zegt altijd: je moet vooraf goed slapen en gezond eten, maar dan kan ik dat net niet. Dus het is gewoon beginnen en je amuseren”.

“Dit jaar is het voor de studenten misschien extra moeilijk door de coronamaatregelen en de speciale omstandigheden”, zegt Kawtar Ehlalouch, die deel uitmaakt van de Marathonradio Rescue Teams (verder bestaande uit Laura Govaerts, Brahim, Wanne Synnave , Sen De Paepe en Anushka Melkonian) die studenten in heel Vlaanderen te hulp schieten. “Ik denk dat je net nu extra steun kunt gebruiken.” 

Tot en met vrijdag 26 juni is Marathonradio er non-stop met tips, ontspanning en optredens om alle studenten een hart onder de riem te steken. (TB – Bron: VRT.NWS)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

MNM start Thuis-audiofictie tijdens Marathonradio

De opnames voor de Thuis-soap (één) kunnen weer starten, en er is alweer nieuws voor Lees verder

MNM: Marathonradio is terug (video)

Deze ochtend trapte Peter Van de Veire het begin af van Marathonradio tijdens zijn ochtendprogramma Lees verder

Twintig dagen Marathonradio = 460 uren live radio

Exact twintig dagen geleden begonnen ze eraan. MNM-dj's Sander Gillis, Dorianne Aussems en Brahim Attaeb (foto bovenaan - vlnr) stelden Lees verder

Drie weken ‘Marathonradio’ vanuit Leuven (video)

Gisteren, zondag 2 juni om 14:00 uur gaf Dorianne Aussems (fotocredits VRT) het startschot gegeven Lees verder

De ‘Marathonradio’ van MNM in cijfers (video)

Van 2 tot en met 21 juni steekt MNM blokkende studenten opnieuw een hart onder Lees verder

Opnieuw drie weken Marathonradio bij MNM

Zeven MNM-dj's steken van zondag 2 tot en met vrijdag 21 juni alle blokkende studenten Lees verder

MNM Marathonradio vanuit Leuven (video)

Van zondag 3 tot en met vrijdag 22 juni is er opnieuw Marathonradio op MNM. Drie weken Lees verder

NRJ dringt binnen bij Marathonradio van MNM (video)

We schreven het al eerder deze week: ‘Wie het breed heeft, laat het breed hangen’. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x