RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

MNM: ‘Marathonradio’ blijft in z’n kot

Naar school gaan in 2020 blijft een bijzondere ervaring. Wel, niet, wel en weer niet. Een beetje zoals de lichtjes van een kerstboom knipperen, maar dan met minder regelmaat. Dat ondervond ook MNM dat z’n jaarlijkse Marathonradio opnieuw moest zien uit te vinden. Het Radiohuis in Leuven was dit keer off limits, dus bleven de radiomakers in hun kot in de Auguste Reyerslaan 52 in Schaarbeek. 

De niet-verhuis naar de Vlaams-Brabantse hoofdstad gebeurt niet omdat er momenteel nauwelijks iets te beleven is in de studentenstad bij uitstek. Leuven zorgde in de vorige edities van Marathonradio wel voor extra couleur locale. Toch wilde de publieke jongerenzender er voor en tijdens de examenperiode zijn om scholieren en studenten bij te staan, te ondersteunen en van een juiste dosis ontspanning te voorzien. Het gaat om radio, dus kan dit van overal gebeuren. Leuven, Brussel, Zoutenaaie… 

Kortom, men begon er met volle moed aan. Gisterenochtend, in mooi gezelschap. “Goeiemorgen lieve mensen, heerlijk toch, een nieuwe dag, een beetje minder corona, een beetje meer Marathonradio, maar amehoela veel Marathonradio”. De openingszin van ochtendman Peter Van de Veire, kon zo de boekskes in. Drie weken gaat hij, samen met Sander Gillis en Dorianne Aussems, iedereen die met examens geconfronteerd wordt, zo goed mogelijk helpen, bijstaan en ondersteunen.

° Lees verder onder de foto’s

De eerste aflevering van Marathonradio kreeg extra gewicht dankzij de aanwezigheid van viroloog Marc Van Ranst (foto bovenaan – credits: MNM) en minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Wat opviel: die eerste heeft een prima radiostem, wat dan weer niet kan gezegd worden van de tweede. Extra mediatraining zou niet misstaan. Het is geen uitzondering voor de tegenwoordig overal opduikende mensen met een mening. Maar dit terzijde.

Wat betekent het verplichte verblijf in het vertrouwde omroepgebouw? Blijkbaar zijn alle presentatoren ervan overtuigd dat het ‘nog leuker’ zal worden. Misschien speelt een verrassingselement mee, want dit jaar weten zij vooraf niet hoe lang hun ‘zit’ achter de microfoon zal duren. Dat horen ze pas als ze eraan beginnen. Dorianne Aussems vernam gisteren om 10:00 uur pas dat ze haar ding kon blijven doen tot 18:00 uur. 

“Ik bereid mij nooit voor op Marathonradio, ik begin daar gewoon aan”, zei ze vooraf nog lachend in een interview met VRT NWS. “Iedereen zegt altijd: je moet vooraf goed slapen en gezond eten, maar dan kan ik dat net niet. Dus het is gewoon beginnen en je amuseren”.

“Dit jaar is het voor de studenten misschien extra moeilijk door de coronamaatregelen en de speciale omstandigheden”, zegt Kawtar Ehlalouch, die deel uitmaakt van de Marathonradio Rescue Teams (verder bestaande uit Laura Govaerts, Brahim, Wanne Synnave , Sen De Paepe en Anushka Melkonian) die studenten in heel Vlaanderen te hulp schieten. “Ik denk dat je net nu extra steun kunt gebruiken.” 

Tot en met vrijdag 26 juni is Marathonradio er non-stop met tips, ontspanning en optredens om alle studenten een hart onder de riem te steken. (TB – Bron: VRT.NWS)

Heynen

Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx