RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

MNM JumpJobs: springplank naar een eerste job (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Maandag 7 februari lanceerde MNM een gloednieuw project voor werkzoekende jongeren: MNM JumpJobs. Hiermee kunnen jonge werkzoekenden en studenten minstens vier weken lang een betaalde werkervaring opdoen bij een bedrijf in de buurt. Zowel studenten die de handen uit de mouwen willen steken als jongeren die pas of misschien al even op zoek zijn naar werk kunnen aan de slag. Zo kunnen zij ervaring opdoen die goed van pas zal komen in hun latere loopbaan.

MNM maakt de komende week live de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow vanuit enkele van de deelnemende bedrijven. Telenet gaf het startschot, later volgen Coca Cola, Essers VRT en Lotus Bakeries. Ze laten er de jongeren aan het woord over hun job.

De CEO’s van de bedrijven krijgen enkele spannende uitdagingen voorgeschoteld. En ook Ender Scholtens, een bekende Vlaamse content creator, gaat op pad in deze bedrijven. Hij trekt zijn stoute schoenen aan en stelt de vragen die jongeren écht willen stellen: hoeveel verdien je? Hoe laat begin je? Hoeveel pauze heb je?

De arbeidsavonturen van de jongeren kunnen de luisteraars de komende maanden volgen op MNM.be en via de sociale media van de jongerenzender. Tijdens MNM JumpJobs worden ook online sessies aangeboden waar MNM-DJ’s met jongeren spreken over werk, solliciteren, een cv opstellen,.. en vele andere thema’s die jonge werkzoekenden bezighouden.

Voor dit project slaat MNM de handen in elkaar met VOKA, Itzu Jobs, Squire, VRT en de Vlaamse overheid. Op die manier willen ze een positief verhaal bieden voor zowel jongeren zonder werkervaring als bedrijven. MNM JumpJobs loopt tot het einde van de zomer. Zowel bedrijven als jongeren die willen deelnemen kunnen op eender welk moment instappen. Ze kunnen zich inschrijven via mnmjumpjobs.be. (SV)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx