RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

MNM: gloednieuwe webreeks ‘Bathroom Stories’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

MNM lanceert met ‘Bathroom Stories’ een gloednieuwe webreeks voor jongeren. De tragikomische fictiereeks brengt heel wat thema’s aan bod waar jongeren vandaag de dag mee worstelen. De serie brengt niet enkel twee sterke vrouwelijke hoofdrollen in beeld, er is ook heel wat vrouwelijk talent te bekennen achter de schermen. Zo neemt Eva Cools de regie voor haar rekening. Anne-Laure Vandeputte, bekend van Grenslanders, en gloednieuw talent Axelle Verkempinck spelen de twee hoofrollen Flo en Isa (foto’s). De reeks is sedert maandag 28 december te bekijken via VRT NU.

Eva Cools (regisseur): ”Bathroom Stories is een herkenbare reeks over twee jonge vrouwen die geboeid zijn door feminisme, geloven in absolute vriendschap en sisterhood, houden van glitter, punkmuziek en Tinder. Het is een progressieve en verfrissende reeks waarbij vrouwen op een integere en realistische manier worden geportretteerd. De reeks gaat op zoek naar een intimiteit en lichamelijkheid die vaak in fictie wordt verbloemd. Taboes worden niet gemeden, integendeel, thema’s zoals abortus, wederzijdse instemming en body positivity krijgen extra aandacht.”

In Bathroom Stories maken we kennis met beste vriendinnen Flo en Isa, twee millennials die gaan samenwonen. Ze besteden veel tijd in de badkamer – want daar werkt de wifi van de buren het best. Ze praten er, zoeken naar liefde, maken ruzie, liggen in bad, hebben seks, proberen wat geld te verdienen en stellen een feministisch manifest op voor een sabbatjaar – allemaal in diezelfde badkamer. Het is hun meest intieme plek, waar ze zichzelf en af en toe ook anderen pas écht leren kennen.

Eva Cools : “Het was interessant een reeks te maken die volledig vanuit een vrouwelijk perspectief werd geschreven, omdat je daardoor een ander daglicht op het narratief van een serie laat schijnen. Ik geloof dat veel millennials zich in de eerlijke en vaak gênante scènes zullen herkennen en beseffen dat niet alles om uiterlijke schijn op sociale media draait.”

De gedeelde badkamer is een microkosmos die de leefwereld van jonge vrouwen anno 2021 weerspiegelt. Een wereld vol prikkels, uitgesproken emoties, dilemma’s, worstelingen, onzekerheid en brutale schoonheid. Flo en Isa exploreren hun seksualiteit en komen te weten wat het is om als vrouw volwassen te worden in een wereld gedomineerd door mannelijkheid. Maar ook thema’s als liefde, kwetsbaarheid, seks, ongewenste intimiteiten, social media en drugs komen aan bod.

Rutger Beckers (Sputnik Media): ”Af en toe komen bij een producent verhalen voorbij waarvan je aanvoelt dat ze verteld moeten worden. Bathroom Stories is er zo ééntje. Sterke storytelling die de kracht heeft een conversation starter te zijn over belangrijke thema’s voor jongeren en jongvolwassenen”.

Bathroom Stories  is te bekijken via VRTNU en is een productie van MNM en Sputnik Media (wtFOCK, Meisjes,…). De reeks is een herwerking van Badumsliv van de Finse openbare omroep YLE.  De titeltrack voor de reeks wordt gezongen door MNM Rising Star 2020: Rapha.

Steven Lemmens (netmanager): “We willen er als MNM zijn voor jongeren, niet enkel met straffe radio maar nu ook met straffe fictie van eigen bodem. De reeks sluit naadloos aan bij de thema’s die MNM brengt, die dingen waar jongeren écht mee bezig zijn. We zorgen er dan ook voor dat jongeren terechtkunnen bij MNM voor extra duiding bij de reeks.”

MNM brengt met Bathroom Stories voor het eerst een fictiereeks naar VRT NU. Maar ook op de radio gaat de jongerenzender aan de slag met de thema’s uit de reeks. Het jongerenaanbod op VRT NU wordt tijdens de vakantie uitgebreid met een tiental nieuwe reeksen, waarvan meerdere internationaal zijn bekroond. Met thema’s als liefde, kwetsbaarheid, seksualiteit en sociale media staan de problemen en uitdagingen waarmee jongeren vandaag de dag te maken krijgen centraal. Ook aan deze reeksen zal jongerenzender MNM aandacht besteden in de programmatie.

° De korte inhoud van de tien reeksen, vindt u terug in deze pdf-file.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx