RadioVisie

  • .
    .

MNM zoekt ‘De Strafste School’ (video)

Voor de achtste keer start op MNM de strijd om de titel ‘De Strafste School’. Het motto is opnieuw ‘grenzen verleg je samen’. Om deze stelling te bewijzen, daagde Tom De Cock de Minister van Onderwijs Hilde Crevits uit om live op Facebook blootvoets tien meter over vlijmscherpe glasscherven te lopen. Ze ging de uitdaging gisteren, maandag 12 maart, aan in de Sint-Bavohumaniora in Gent (winnaar van De Strafste School 2017). Ze verlegden samen – zonder blijvend letsel – hun grens, een startschot voor de zoektocht naar de strafste middelbare school 2018.

Samen grenzen verleggen

Op donderdag 3 mei weten we welke school de ‘Groentjes’ van de Sint-Bavohumaniora in Gent opvolgt. Belangrijker dan de titel winnen is de weg ernaartoe. De wedstrijd is meer dan spektakel op radio en internet. MNM wil zoveel mogelijk scholieren samenbrengen en engageren om als groep boven zichzelf uit te stijgen. Samen straf zijn, samen grenzen verleggen, talent ontdekken, ontplooien en inspireren: het gebeurt elke dag in duizenden klaslokalen. De jongerenzender zet elk jaar een vergrootglas op alle verbondenheid en jeugdig enthousiasme dat leeft in de Vlaamse en Brusselse middelbare scholen.

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM: “Samenwerken is heel belangrijk. Dat aspect dragen we dan ook hoog in het vaandel bij MNM en VRT. Daarom ben ik elk jaar blij om te zien hoe leerlingen, leerkrachten en directie de handen massaal in elkaar slaan om De Strafste School te worden. Het doet echt deugd om te zien dat we vanuit MNM ervoor kunnen zorgen dat de school een fijne, warme en leuke plek is voor jonge mensen. Heel benieuwd welke verrassingen we dit jaar zullen ontdekken. Nu al heel veel succes en een dikke merci aan alle deelnemers!”

Deelnemen doe je zo

Inschrijven doen scholen heel eenvoudig door vóór 29 maart op mnm.be een filmpje achter te laten waarin ze tonen dat hun leerlingen en leerkrachten samen straf zijn. Vijftien geselecteerde scholen krijgen in de week van 23 april MNM-dj Tom, Nora Gharib (fotocredits VRT) én hun bekende gastjuryleden op bezoek voor een feestelijke rondleiding. Zij kiezen De Strafste School 2018, die tijdens een ontknoping de trofee krijgt uit handen van onderwijsminister Hilde Crevits.

Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs: “De zoektocht naar De Strafste School is een stevige jaarlijkse traditie geworden. Vlaanderen telt talloze straffe scholen waar leerlingen, leraren en directies samen school maken, elke dag opnieuw. Samen verleggen zij grenzen. Het wordt opnieuw een spannende zoektocht. Ik wens elke deelnemer alle succes toe.”

De jury

Tom De Cock en Nora Gharib – online icoon en boegbeeld van de film Patser – gaan samen op zoek naar De Strafste School 2018. Ze krijgen elke dag het gezelschap van een andere top-BV. In samenwerking met Ambrassade vaardigen verschillende jongerenorganisaties een schoolgaande vertegenwoordiger af, die als ervaringdeskundige in de jury zetelt. Samen bezoeken ze vijftien scholen op vijf dagen tijd. Wie er precies in de sterrenjury zetelt, kom je de komende weken te weten op MNM en via mnm.be.

Nora Gharib, kersvers jurylid van De Strafste School 2018: “Ik ben heel blij dat ik mee mag als jury van De Strafste School. Ik vond het voor het eerst jammer dat ik zelf niet meer op school zit, want dan zou ik zelf meedoen met mijn school! Ik denk dat het echt fijn is om met je hele school een groep te vormen en voor de top te gaan in deze wedstrijd.”

De prijs

De Strafste School 2018 wint in de eerste plaats de titel en erkenning. MNM adopteert de school een jaar lang, en ondersteunt leerlingen en leerkrachten waar mogelijk. Enkele uren na de bekendmaking barst in de winnende school een live radiofeest los, met op het podium de crème de la crème van de pop en urban scene. Wie er op de affiche staat is nog een goed bewaard geheim.

Heynen

De Strafste School in cijfers

De Strafste School is de enige wedstrijd in haar soort voor middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel. Het wedstrijdverloop evolueerde in de loop der jaren. Bij de eerste editie bezocht de jury vijf scholen. In 2017 waren dat er twintig in alle provincies. Vorig jaar toonden meer dan tienduizend scholieren en honderden personeelsleden zich van hun strafste kant. Dat is te zien in onderstaande video die terugblikt op de laatste editie.

In totaal bezocht Tom De Cock – het langst dienende jurylid – al meer dan honderd scholen in alle uithoeken van het land. Dat is goed voor maar liefst 45.000 leerlingen uit ASO-, TSO-, BSO-, KSO- en BuSO-onderwijs die aangesproken werden op hun individuele en collectieve talenten. Er zijn meer dan duizend scholen die in aanmerking komen, dus Tom is nog lang niet uitgetoerd.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx