RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

MNM: extra online sessies met jongeren in lockdown (video)

“Maar echt, hoewist met jou?”

MNM organiseerde gisteren voor de derde keer een online bijeenkomst voor honderden jongeren in quarantaine. Het was ook de laatste, of dat was oorspronkelijk toch de bedoeling. De vele jongeren die deelnamen, vroegen immers om met de Zoom-sessies door te gaan. Daarom komen er extra HOEWIST?-bijeenkomsten. Elke jongere is welkom op de volgende sessie, op donderdag 4 maart (19:30 uur).

In de drie voorbije sessies praatten 12- tot 24- jarigen met elkaar, begeleid door MNM DJ’s. Gisteren waren dat Wanne Synnave en Esther Nwanu. Er kwamen ook speciale gasten langs: Aaron Blommaert, onder meer bekend als Raven uit de tv-soap ‘Familie’ en Camille Dhondt, onlangs nog verkozen tot ‘Grave Griet van het jaar’ op het Gala van de Gouden K’s. Jongeren gingen echt in gesprek met hen en met elkaar en gaven een schouderklop aan wie het wat moeilijker heeft.

° Enkele van de jongeren vertellen over HOEWIST? in deze video. Waarna de tekst verder gaat.

De Zoom-sessies kwamen er na een open brief van de MNM Community , waarover je meer kan lezen in dit artikel op VRT NWS. Na afloop van de Zoom-sessie gisteren sloten ook nog twee volwassenen aan, maar dan vooral om te luisteren: Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.  

Benjamin Dalle: “De afgelopen maanden werd heel veel gesproken over de jongeren, maar te weinig mét jongeren. Ik vind het belangrijk om te luisteren, maar vooral ook om hen een stem te geven in het debat. Soms zijn dat bijzonder harde verhalen, maar jongeren halen enorm veel kracht bij elkaar. Initiatieven zoals dit van MNM zijn in deze moeilijke periode dan ook van onschatbare waarde. Ik hoop ook echt dat we in de komende weken opnieuw lichtpunten kunnen geven aan onze jongeren.”

Caroline Vrijens: “Door de coronacrisis staat het leven van onze jongeren sinds een jaar ‘on hold’. Ze hebben veel moeten missen en ook ontzettend hun best gedaan om de regels te volgen. Hun stem over wat deze buitengewoon vreemde en soms ook moeilijke periode met hen deed en nog doet moet meer gehoord worden“.

Op vraag van de jongeren zelf gaat MNM dus nog even door met de online HOEWIST?-sessies. Zolang het nodig is. 


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx