RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

MNM: Blokhut vervangt Marathonradio in Gent

MNM Marathonradio is niet meer. Maar op de fundamenten van tien jaar hulp tijdens het studeren, verrijst de MNM blokhut. Letterlijk zelfs want te zien op het Woodrow Wilsonplein in Gent. Kawtar Ehlalouch en Sander Gillis (foto bovenaan) maken er live radio. Telkens van 17:00 tot 01:00 uur. Of ze zijn er aan het studeren. Niet omdat ze moeten, maar omdat ze solidair willen zijn. “Mensen denken verkeerdelijk dat dit voor ons een makkie gaat worden, omdat het slechts leerstof uit het middelbaar is.”

Ze blokken ook niet zomaar voor de schone schijn, Het duo gaat ook echt examens af te leggen tussen de studenten. Met Marathonradio werd radio voor studenten, nu willen Kawtar en Sander helemaal terug naar de leefwereld van de studenten. Er middenin zitten door mee te doen, het zelf (opnieuw) te beleven. Behalve tijdens het afleggen van hun examens, zullen ze al die tijd in de blokhut zitten. Een soort Glazen Huis, maar dan net voor de zomer en in een houten barak. Voor het onderhoud en hun dagelijkse potje, staan ze zelf in. 

De twee waren vroeger geen topstudenten. “Ik was een gigantische uitsteller”, aldus Kawtar in Het Nieuwsblad. “Ook vanbuiten blokken was nooit mijn sterke kant. Ik hoop dat ik daarin als persoon ben gegroeid”. “Ik begon meestal te blokken als de stress opkwam, oftewel de avond voordien”, weet Sander. “Dán kon ik me achter de boeken zetten. Maar anders was dat vooral kijken naar de cursus en snel afgeleid zijn door eender wat. Hoe ik te werk ging? Na het examen liep ik langs de winkel voor energiedrankjes. Als ik dat bij de hand had zou het studeren wel lukken. Of dat maakte ik mezelf wijs.”

Kawtar legt op 13 juni het examen wiskunde af in het eerste middelbaar van Go! Atheneum in Aalst. Op 15 juni volgt economie in het Sint-Bavohumaniora in Gent. Later komen filosofie, maatschappelijke vorming en actualiteit aan bod. Sander start op 14 juni met Nederlands, en krijgt ook haarzorg, Engels, sociologie en psychologie. Op 23 juni neemt ze deel aan de kwalificatieproef metselen in Go! SBSO Zonnebos in Brasschaat

° MNM Blokhut, vanaf vandaag tot 24 juni.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx