RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

MNM: Blankenberge houdt Brussel aan het ‘lijntje’ (fotoreportage)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wat zet een gepensioneerde passionele radioluisteraar tijdens de Tour de France op z’n dagkalender? Sporten én luisteren! Soms komt daar ook nog… kijken naar de radio bij. O ja, en fotograferen! RadioVisie-correspondent Jos Gurdebeke, die eerder al twee keer mét camera om de nek en fiets tussen de benen, naar de vakantiestudio van MNM in Blankenberge trok, vond z’n eerder (geslaagde ) tussenkomsten nog steeds onvoldoende. Onder het motto ‘ Driemaal is scheepsrecht’ bracht hij de jonge radiogarde dan maar een extra bezoekje.

Omdat Jos voor gelijke aanpak van mannen en vrouwen is, ging hij ook twee keer langs op één dag. Eerst bij Brahim in de ochtend, in de namiddag bij Dorianne Aussems. Jos werd telkens – als inmiddels bekende figuur op de dijk – op z’n wenken bediend. Bleek vooral dat het complete MNM-team het voorlopig prima naar hun zin heeft in Blankenberge. Ze zijn er voor het eerst en dan is het altijd even uitkijken, afwachten en wennen. 

° Tekst gaat verder onder de foto’s.

Uitzonderlijk kon Jos een bezoekje brengen aan het ‘kloppend hart’, de technische ruimte (net) achter de studio, waar alle geluid en beeld automatisch geregeld en verstuurd wordt naar de Reyerslaan in Schaarbeek om dan van daaruit op ‘den antenne’ te komen. De (meer dan) interessante en duidelijke uitleg kwam van producer Hans Rits en van technieker Nico.

Alle signalen worden vanuit de dijkstudio, via een straalverbinding, naar het plaatselijke casino gestuurd. Van daaruit gaat het via glasvezelkabel rechtstreeks naar Brussel, zo goed als zonder noemenswaardige vertraging. Het internet is goed voor een back-up lijn naar de VRT, mocht er toch wat mis lopen.

Ook de beeldregie gebeurt vanuit Blankenberge, deels automatisch, deels manueel (de live beelden via de MNM-website). De muziek staat op een lokale server. Kortom, VRT Brussel komt in principe nergens tussen tenzij voor het het ‘lijnencentrum ’(de regie), om het signaal naar de diverse zenders te sturen overal in het Vlaamse landschap. (BVP)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx