RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

MNM: Antwerpen boven tijdens ‘Student Late Night’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Al voor het tiende jaar geeft MNM tijdens ‘Student Late Night’ de kans aan nieuw talent om een programma te maken. Vandaag – woensdag 22 februari – is het de beurt aan de studenten van AP Antwerpen die de uitdaging aangaan rond het thema ‘de eerste keer’. Bij ‘Student Late Night’ begonnen eerder radiomakers als Cato Peeters, Dorianne Aussems en Kawtar Ehlalouch. Het trio ging daarna effectief aan de slag bij MNM. 

Van maandag tot zaterdag – een heel week lang – mag telkens een andere Vlaamse hogeschool een drie uur durende programma maken met de hulp van een batterij professionals. Telkens gaan de studenten daarbij dieper in op een specifiek thema. De publieke jongerenzender stelt vooraf geen complete handleiding ter beschikking. Er is heel veel vrijheid. Studenten kiezen zelf een thema, stelen het voor, MNM beslist, maar zorgt tegelijk voor de juiste feedback. 

Alle AP Antwerpen studenten trokken al naar de Reyerslaan voor een bezoekje. “Je hoort wel op de radio hoe een uitzending eraan toegaat, maar als je dat ook van nabij kunt zien, is dat toch nog anders”, klinkt het in Gazet van Antwerpen. Er is immers ook nog technische aspect. “Bij nationale radio zijn er veel meer knopjes te bedienen dan in onze ministudio op de hogeschool”, zegt Deli. “Daarom zal dit woensdag voor ons gedaan worden. Zo kunnen we zelf niet de verkeerde jingle instarten.” Yente Van der Sande en Stef Van den Bergh zullen woensdag de hele show aan elkaar praten.

De onvermijdelijke socials

Alle studenten zijn sowieso op woensdag aanwezig in de MNM-studio. “Iemand zal de timing in de gaten moeten houden, contact leggen met bellers, en reageren op de berichten die binnenkomen en een leuke vlog maken voor op de socials. We weten heus wel wat gedaan”, zegt Kato. Bas is een fan van Peter Van De Veire. “Omdat die zo vlot en spontaan is. Het kost hem precies amper moeite. Ik weet dat de plaatsjes bij de radio zeer schaars zijn. Ik zou even blij zijn mocht ik achter de schermen aan de slag kunnen”. Siel hoopt dan weer wel presentatrice te kunnen worden. “Ik mocht mijn stage doen bij Sharon Slegers van Radio 2. Dat was enorm tof. Ik hield van die vlotheid van Sharon.”

° ‘Student Late Night’, nog tot zaterdag 21:00-24:00 uur.
° Foto bovenaan: credits TagMag.news


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx