RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Mister Soulshow is back in town

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na een lange onderbreking werd het wachten op de terugkeer eindelijk beloond. Ferry Maat, de geknipte ambassadeur ter promotie van het degelijke danswerk op zaterdagavond, hernam de wekelijkse live show vanop het doorgaans voor toeristen bestemde eiland Bonaire. En omdat de kaap van vijftig afleveringen, zij het met vertraging werd gehaald, lijkt de inhaalbeweging ingezet. Tot grote vreugde van de liefhebbers, die naar aloude gewoonte een dosis radioplezier kregen geserveerd. 

‘Funkin’ For Jamaica’ van Tom Browne in een geactualiseerde versie als ouverture, geen betere track om het traditionele feest op de gezelligste koopavond van de week in stijl mee te openen. En al waren de echte redenen van Ferry’s afwezigheid de voorbije weken niet meteen van de meest gezellige aard, de energieke ceremoniemeester gooide zonder dralen alle remmen los. 

The Trammps en ‘Love Epidemic’, ‘Dirty Old Man’ van The Three Degrees waren een ferme knipoog naar de omstreden Johan Derksen. De inmiddels voormalige presentator van het Veronica tv-programma ‘Vandaag Inside’. Het ontbrak tussendoor ook niet aan de nieuwste import zoals Incognito’s ‘Could Heaven Even Been Like This’. Duidelijk bestemd voor de fijnproevers bij wie sterke stemmen, strakke orkestarrangementen, trompetten, saxofoons en een stevige bas de minimale vereisten waren om in de smaak te vallen. 

Livin’ in America

Geen soulshow zonder de nodige anekdotes. Ooit groeide een ontmoeting met James Brown, The Godfather of Soul, uit tot een korte maar een meer dan degelijke jinglesessie. Die leidde verder tot enkele onvergetelijke, door de vaste aankondiger van zijn concerten James Ray, ingesproken promo’s. Sprankelende en tijdloze juwelen uit een wellicht gigantisch rijk gevuld archief. Dan maar richting Chicago om – eigenlijk veel te snel – het tweede uur aan het snijden. Earth, Wind & Fire met ‘Love Goes On’ uit 1980, naar aanleiding van het overlijden van hun saxofonist Andrew Woolford op 71-jarige leeftijd.

In snelle D-trein vaart

Nog een vaste klant: James ‘D Train’ Williams en het onvergetelijke ‘Music’. Meteen de leuke voorbode voor de ‘Bond van doorstarters’ waarin de meest creatieve, handige doe-het-zelvers zich uitleefden. Al was het maar om even in de schaduw van grootmeesters als Ben Liebrand, de veel te vroeg overleden Peter Slaghuis en Jaydee alias Robin Albers, te mogen vertoeven. 

Mix nummer 1014 van dj Ed uit de Radio Veronica-periode van de soulshow werd terecht, vanwege het overzicht van het meest swingende clubwerk, bewierookt. Sharon Brown, Robin S., Change, Patrice Rushen en Suzy Q hielden de herinnering aan het verleden ‘alive and kicking’. Naarmate de tijd evolueerde werd duidelijk dat niet alle nieuwe releases aan bod kwamen. 

Toch nog een emotioneel moment wanneer een verzoekje voor Luther Vandross, helemaal aan het einde van de show, Ferry Maat duidelijk ontroerde. ‘Forever For Always For Love’. Meteen het slot van het zoveelste staaltje puur vakmanschap, op verfijnde mensenmaat. Welcome back Ferry. (FVM)

° Soulshow


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nederland: Soulshow nog een keer bij NPO Radio 2

Vermits de jaren' 80 toch volgende week centraal staan bij NPO Radio 2 mocht de Lees verder

Soulshow: Afscheid was ‘Maatwerk’ (audio)

Wie gisterenavond zat te wachten op een nieuwe aflevering van Ferry Maat’s de Soulshow, moest Lees verder

Soulshow weer iets ‘groter’

De onverwachte terugkeer van de donderdagse Live Soulshow leidde tot een ongeziene revival. Niet alleen Lees verder

Ferry Maat Soulshow: These are the good times

Het ziet er opnieuw naar uit dat donderdag dé koopavond wordt. Snel alles in het Lees verder

Blad 1583: Q500, Q18.000, Vanden Borre

• De 500 van Q-Nederland • De 18.000 van Q-Vlaanderen • Korting op DAB+ als Lees verder

‘Het Complete Tunesboek’ officieel voorgesteld (audio)

Woensdag jongstleden - 14 september - werd ‘Het Complete Tunesboek', het enige en definitieve naslagwerk Lees verder

De ontdekking van Wim, Kees en David Bowie (video)

Medio oktober 1965 was in de kranten te lezen dat omroepvereniging VARA zou starten met Lees verder

Zomerhit 2022: Margriet pakt ‘m

‘Lekker blijven hangen’ is door de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio2 verkozen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx