fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Minneapolis: La Raza (KNMV) vernield (video)

De Spaanstalige radiozender La Raza (KNMV) in Minneapolis (95.7FM – 1400 & 1470 AM) was een poos uit de lucht nadat het studiogebouw, op de hoek van 27th Avenue South en E. Lake Street donderdagavond werd vernield ten gevolge van een brand, aangestoken door demonstranten tijdens rellen. Honderden betogers gingen de straat op naar aanleiding van de dood van de 46-jarige George Floyd. Uiteindelijk liepen de protesten helemaal uit de hand.

Al op 27 mei was de zender een tijdlang uit de lucht, toen de stroomtoevoer wegviel, eveneens een gevolg van de rellen. ’s Anderendaags was het allemaal nog veel erger. La Raza op Facebook: “Zoals u wellicht al weet, is het gebouw waar onze faciliteiten zich bevonden, afgebrand door dezelfde horde die tientallen bedrijven langs Lake St. heeft geplunderd zonder dat de autoriteiten tussenbeide kwamen om ze in te perken. Op dit moment evalueren we de mogelijkheden die we hebben en via social media informeren we je”.

VS in rep en roer

George Floyd overleed vorige week maandag nadat politie-agent Derek Chauvin, tijdens de arrestatie minutenlang met zijn knie op de nek van de man drukte, ondanks het feit dat hij al geboeid was. Drie collega-agenten keken toe maar deden niks om de actie te stoppen ondanks de hulpkreten van de arrestant. Beelden hiervan gingen viraal. Alle betrokken agenten zijn inmiddels ontslagen. Chauvin zal worden vervolgd wegens moord.

In een groot aantal Amerikaanse steden wordt al dagenlang geprotesteerd tegen het extreme geweld dat de politie gebruikt tegen zwarte Amerikanen. Het is ook niet het eerste voorval in de VS waarbij de politie tijdens een arrestatie van een zwarte man extreem te keer gaat. Toen de openbare aanklagers in Minneapolis donderdag aankondigden nog niet te hebben besloten of de agent die Floyd uiteindelijk verstikte, vervolgd gaat worden, liepen de demonstraties uit de hand. Bedrijven werden geplunderd, ook een politiebureau werd in brand gestoken.

Vlak bij dit politiebureau bevindt zich de radiostudio van La Raza die eveneens  in brand werd gestoken. Het duurde echter een hele tijd vooraleer de brandweer veilig kon gaan blussen met als gevolg dat de studio compleet verwoest werd en er geen uitzendingen meer zijn. Andere radiostations boden hulp aan. (BVP)

° La Raza


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Luistercijfers: Inmiddels in de VS (audio & video)

De classic hits zender K-Earth 101 (KRTH) heeft de nummer 1 positie in Los Angeles Lees verder

Blad 739: Mark De Brouwer, Chérie & Wolfert (video)

Mark De Brouwer (ex-Radio 10 Gold) overleden. Zes jaar Chérie in Wallonië, tijd voor een Lees verder

Rush Limbaugh, boegbeeld van conservatieve talkradio, overleden

De in rechts-conservatief Amerika razend populaire radiomaker Rush Limbaugh is op 70-jarige leeftijd overleden. In Lees verder

Blad 732: NRJ Play, Waze, Texas-jingles (video)

Waalse NRJ Hits TV verdwijnt, NRJ Play verschijnt. In de file kun je nu luisteren Lees verder

Blad 729: 3D audio, Sublime, Radio Free Europe

Een podcast die klinkt alsof de spreker bij u in de huiskamer is. Nieuwe jingles Lees verder

Radio over de grote plas: 5 verhalen om te lezen (1)

RadioVisie start vandaag met een nieuwe rubriek, waarbij we op regelmatige basis vijf interessante leestips Lees verder

Blad 721: TOPradio, BNL en TM Studios

Kiezen voor de 'Heroes van de Zeroes TOP 500'. BNL uit gevarenzone en mag het Lees verder

VS: Kerstradio breekt records (audio & video)

Heel wat radiostations in de Verenigde Staten die uitsluitend kerstmuziek programmeerde, hebben voor records gezorgd. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Het is vandaag 2 juni… 1995 (audio)

Het radiodagboek van 2 juni – 154 (video)

Kicken op radio en zo – 82

Sluiten