RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Ministers openden lokale Radio Meteor (video)

De huidige minister van media en een oud minister (onder andere van landsverdediging), en huidig burgemeester, die samen de nieuwe studio van een lokale radio openen… Het moet lang geleden dat op dergelijk niveau een kleinere omroep dat soort gasten mocht ontvangen. Als charme-offensief kon het tellen. Zowel voor de excellenties als voor het radiostation in kwestie.

Het opvallende bezoek was weggelegd voor Radio Meteor in Aalter, die Benjamin Dalle en Pieter De Crem – beiden CD&V – zaterdagvoormiddag over de vloer kregen. De zender werd vier decennia jaar geleden ‘geboren’ in Aalter, maar verhuisde later naar naar Tielt, om nu terug te keren. De nieuwe radiostudio bevindt zich in de Bellemstraat, in het pand links naast Bakkerij Gozin.

“Ik ben onder de indruk van de professionele installatie”, liet minister Dalle noteren. “Ook het feit dat mensen van op straat kunnen binnen kijken, en dus kunnen zien hoe radio gemaakt wordt, is een goede zaak. Lokale radio is echt een bindweefsel voor de lokale gemeenschap, en dat is belangrijk.”

° Lees verder onder de foto’s.

Huidig burgermeester Pieter De Crem friste het geheugen nog even op. “Radio Meteor is ondertussen veertig jaar oud, en nog altijd een vaste waarde in Aalter. Sommige mensen hadden de radio eerder al dood verklaard, maar Radio Meteor bewijst het tegendeel. Ook op evenementen in Aalter is Radio Meteor er steevast bij. Een meerwaarde voor onze gemeente”, meende De Crem.

De inhuldiging gebeurde live tijdens het tweewekelijkse praatprogramma ‘@the studio’. Een feestelijke dag voor de radiomakers die tussen 09:00 en 18:00 uur live uitzenden en tal van bekende gasten ontvingen. ‘Peter’ van Meteor Bob Savenberg moest in laatste instantie verstek geven omwille een Corona-probleem in de school van zijn zoon. ‘Meter’ Sabien Tiels was er wel. Net zoals Filip Dhaese was ze thuis opgehaald met een limousine.

Minister Dalle had het ook nog over digitale radio en het DAB+-verhaal voor lokale zenders, dat dit jaar nog zou moeten lukken. Meteor wil daar een pioniersrol in gaan spelen en de eerste of een van de eerste radiostations zijn op de lokale mux. Voordeel is dat er in Aalter reeds een installatie aanwezig is… (TB)

Officiële inhuldiging van de studio

Posted by Radio Meteor on Saturday, March 20, 2021

Officiële inhuldiging van de studio

Posted by Radio Meteor on Saturday, March 20, 2021


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
21 maart 2021 - 14:10 14:10

Proficiat. Nu wachten hoe dit zal gaan met het DAB+ verhaal…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx