RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Minister van Media in gesprek met MNM’s Generation M (video)

Benjamin Dalle opent Media Fast Forward

‘Media & Culture Fast Forward’ is een initiatief van de VRT in samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd en Media rond de toekomst van media en cultuur.  Het brengt mediaprofessionals, ondernemers, creatievelingen, onderzoekers en beleidsmakers samen om innovatie mogelijk te maken. Het festival Media en Culture Fast Forward vindt online plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 december.

Aan het programma is nu een extra sessie toegevoegd. Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle verzorgt op maandag 14 december om 09:30 uur de kick-off van dit festival met een introductie over de toekomst van media. Daarin wordenook jongeren aan het woord gelaten, want het is tenslotte hun toekomst. Samen met Dorianne Aussems van MNM en ‘Generation M’ blikt Dalle vooruit op de mogelijkheden van een reboot.

Op ‘Media en Culture Fast Forward’ gaan ook de CEO’s van alle grote Vlaamse mediabedrijven met elkaar in debat over streaming en internationalisering van Vlaamse content. Friedl’ Lesage van Radio 1 praat er met Ivo Van Hove en met Anne Teresa De Keersmaeker, en er zijn sessies over duurzaamheid bij fictieproducties, moderator is Nic Balthazar. Ook de impact van AI op creativiteit staat geprogrammeerd, het gesprek wordt in goede banen geleid door Chantal Pattyn van Lara. En er is een debat over de Vlaamse canon, met Joachim Pohlmann, van het kabinet Jambon en Jaouad Alloul.

Als wereldberoemd hoogleraar ‘Economics of Innovation and Public Value’ aan het University College London neemt Mariana Mazzucato ‘de waarde van alles’ onder de loep. Terzake-frontvrouw Annelies Beck bevraagt haar over overheidsambities, haar nieuwe boek rond moonshots en de nood aan storytellers en verbeelding.

° Wie dit gesprek online wil volgen, kan zich inschrijven via deze link.

https://youtu.be/Zsj760lpfW4


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio 1 Meer over MNM Meer over Klara
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx