RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Minister Dalle: “Ook VRT zal moeten besparen”

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De VRT zal, net als de hele Vlaamse administratie, moeten besparen tijdens de regeerperiode van de nieuwe Vlaamse regering-Jambon I. Dat bevestigde de nieuwe minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in “De ochtend” op Radio 1.

Benjamin Dalle zal als nieuwe minister van Media volgend jaar een nieuwe (vijfjaarlijkse) beheersovereenkomst met de VRT onderhandelen. Die gaat in op 1 januari 2021. “Het regeerakkoord bevat een aantal ijkpunten om daaraan vorm te geven, een aantal voorkeuren vanuit de Vlaamse overheid. We zullen aan tafel gaan zitten om dat op een goeie manier te definiëren, de kerntaken van de publieke overheid daarin te definiëren”, aldus Dalle.

Het regeerakkoord stipuleert dat de VRT moet evolueren naar “een moderne, slanke en slagkrachtige mediaorganisatie die een kwaliteitsvol aanbod brengt”. “Dat geldt voor de hele Vlaamse administratie en dat geldt ook voor de VRT. En dus effectief, er zullen ook een stuk besparingen moeten gebeuren in heel de Vlaamse overheid, en ook bij de VRT.”

Dalle zegt (nog) niet of dat ook een verlaging van de dotatie van de VRT inhoudt. De openbare omroep slankte haar personeelsbestand de voorbije tien jaar al af van 2.600 naar 2.000 mensen. De kritiek van onder anderen Walter Zinzen dat in het medialuik van het regeerakkoord de invloed van Christian Van Thillo (DPG Media) zeer duidelijk merkbaar is, ketst Dalle af. “Dat denk ik niet. Wij hebben met drie partijen een regeerakkoord geschreven. En wij denken dat het een goed akkoord is, ook voor de publieke omroep.  Ik hoor: “Men wil de publieke omroep ondergraven”. Dat is uiteraard niet mijn perspectief. Ik denk dat de publieke omroep een zeer belangrijke plaats heeft, net als de private spelers.”

Het regeerakkoord zorgde wel meteen voor onrust bij de vakbond ACOD-VRT. Daar vreest men dat de autonomie van de omroep in het gedrang komt.

Herbeluister hier het interview op Radio 1


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx