RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Minister Dalle gaat doorstart PROS geven

Ze hebben er vijf jaar op moeten wachten, maar uiteindelijk worden hun geduld en alle inspanningen achter de schermen dan toch beloond: Radio PROS (Heldergem-Haaltert) maakt z’n comeback op FM. Vanaf 1 januari – voorwaar een mooi begin van het nieuwe jaar – is het lokale station te beluisteren op 88.8 MHz (met testuitzendingen).

Na een half decennium een allesbehalve vegetatief bestaan te hebben geleid op internet – PROS is het bewijs dat men ook succesvol kan zijn als lokale omroep via het wereldwijde web – mag men het straks ook weer doen met een ‘ouderwetse’ zender en antenne. Dit keer vanuit en voor de regio Brakel. PROS maakt daarmee zijn entree in de Vlaamse Ardennen als lokale omroep. Na de licentieronde uit 2017 was het station immers z’n erkenning kwijtgespeeld.

Rond de komende jaarwisseling wordt ook enkele dagen uitgezonden via de evenementenfrequentie 97.7 MHz. Dat vooral met de bedoeling om de luisteraars in het eerdere ontvangstgebied (tot 2018) – de regio Haaltert, Ninove, Mere en Denderleeuw er op te attenderen dat hun programma’s voortaan op een andere frequentie dan voorheen zijn te beluisteren. De testuitzendingen op 88.8 MHz starten op 1 januari.

Op zondag 5 februari, tussen 12:30 en 13:30 uur, wordt dan de rode loper uitgerold voor de minister van media Benjamin Dalle. Bedoeling is dat de politicus de officiële doorstart van PROS op FM geeft, om precies 13:00 uur. Hij deed dat eerder ook al bij Radio Minerva in Antwerpen. Ervaring zat dus.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
8 december 2022 - 16:25 16:25

4 jaar te verloren… dan was er geen doorstart nodig ! En met de antenne in Brakel… wat gaat dat geven in Zottegem, Herzele, Haaltert en omstreken ?

David
David
8 december 2022 - 15:33 15:33

Fel verdiend. Succes Pros. Jammer dat er radio’s in diezelfde Vlaamse Ardennen zijn die denken met een 2.0-versie non-stop uit te zenden. Gelukkig kennen de mensen van PROS nog het belang van radio met een ziel.

Boonen Jean-Marie
Boonen Jean-Marie
8 december 2022 - 16:23 16:23
Antwoord aan  David

Groot gelijk David.nu nog op dab+

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx