RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Minister Dalle breekt lans voor regionaal nieuws bij Radio2

De beslissing om het mes te zetten in de regionale programma’s van Radio2 blijft voor beroering zorgen. Gisteren nog bleek dat de West-Vlaamse steden Kortrijk en Brugge willen dat – vooral het ochtendblok – niet zomaar verdwijnt. Eerder hadden ook burgemeesters in andere delen van Vlaanderen hun misnoegdheid en bezorgdheid al geuit. Maar wat denkt de voogdijminister van de publieke omroep Benjamin Dalle daarover? “Ik heb me verslikt in mijn koffie toen ik het nieuws las.” HLN stelde de vraag.

“Als ik één iets betreur, dan is het wel de manier waarop de programmawijziging werd aangekondigd. Lokaal nieuws is voor CD&V (Dalle is van CD&V-signatuur, nvdr) zeer belangrijk en het behoort ook tot het DNA van Radio2. VRT heeft mij verzekerd dat het regionaal nieuws even belangrijk zal blijven: de proof of the pudding is in the eating. We gaan dat nauwgezet opvolgen.”

Ook radiogerelateerd was een vraag over Studio 100, die een nationale commerciële radiolicentie misliep, zich daar niet bij neerlegde en nog wacht op de beslissing van de Raad van State. Wat volgde was een politiek correct antwoord.

HLN: “Begin dit jaar greep Studio 100 naast de radiolicenties die door u werden uitgedeeld. Hebt u nog boze telefoons van hen gekregen?”. Benjamin Dalle liet noteren: “De procedure is afgesloten en ik sta er 100% achter. Studio 100 vecht de beslissing aan bij de Raad van State: ik kan er daarom niet veel over kwijt.”

Verder is de minister in dit gesprek niet mals voor de openbare omroep in zijn geheel. Ook met de striemende kritiek van William Boeva op programma’s als ‘Down The Road’ en het schrappen van de documentaire ‘Fire’ is Dalle het eens: “Het was een misslag.” Gert Verhulst en de rel rond het n-woord, de goedverdienende schermgezichten bij de VRT, en de algemene sfeer bij de publieke omroep komen aan bod.

° Klik hier en lees het complete gesprek.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx