RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Minerva’s oudste dj houdt er mee op (of toch niet)

Domien De Smet (89) stopt na 23 jaar met zijn programma’s bij Radio Minerva. Of toch niet? Domien kondigde woensdag zijn afscheid aan, omdat hij niet meer de kracht heeft om zich telkens naar de beroemde radiochalet op Linkeroever te verplaatsen. Radio Minerva bekijkt nu echter de mogelijkheden om een thuisstudio te installeren.

Domien is met zijn 89 momenteel de oudste dj van de Antwerpse seniorenzender. Sinds 2000 presenteerde hij er twee keer per week een programma, ‘Goeiemorgen Antwerpen’ op maandag van 8 tot 10 en ‘De schatkamer’ op woensdag van 14 tot 16 uur. Voordien maakte hij programma’s voor Radio Zuiderlicht, een station dat er in 2000 de brui aan gaf.

Muziek is al zijn hele leven een grote passie. De gewezen arbeider van Ford Tractor was al in de jaren ’50 actief als organist en accordeonist in een orkest, waarmee hij trouwen ook regelmatig optrad in tavernes op het Sint-Annastrand op Linkeroever, de thuishaven van Radio Minerva.

“Ik kan op mijn leeftijd niet meer zo goed uit de voeten. Bovendien worden de autoritten van Merksem naar Linkeroever en weer terug met al die files steeds lastiger. Ik zou het heel graag blijven doen, maar het gaat helaas echt niet meer”, zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Domien had altijd al een zwak voor Amerikaanse muziek uit de jaren 50 en 60, met namen als Nat King Cole, Brook Benton, Tony Bennett en Jerry Vale. Sinds anderhalf jaar kreeg Domien tijdens zijn programma assistentie van zijn echtgenote Margot (80), die fungeerde als telefoniste.

Toch wil Minerva-baas Frank Boekhoff Domien nog niet afschrijven als medewerker. Hij bekijkt nu de praktische mogelijkheden om Domien programma’s te laten maken van bij hem thuis. “Als hij niet meer naar de chalet kan komen, dan kan hij nog altijd van thuis uit programma’s maken. Bij Radio Minerva is niks definitief en Domien is een plichtsbewuste, correcte presentator met een enorme muziekkennis die altijd een heel gevarieerd programma brengt. Met zijn vrouwke vormt hij een perfecte tandem. Zoiets kunnen we niet laten gaan.”


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx