RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Minerva legt 20 Antwerpse ‘geheimen’ bloot

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

En vanaf nu ook in de nieuws-app van GVA

De herfst van 2020 kunnen we bezwaarlijk een ‘sprookjestijd’ noemen. Al belette dit het Antwerpse Radio Minerva niet om samen met de Stad, district Antwerpen en de Elsschotbibliotheek op Linkeroever dichter, schrijver en performer Andy Fierens te vragen om twintig nieuwe Antwerpse volksverhaaltjes, waarin magie een rol speelt, te schrijven.

Frank Boekhoff, voorzitter Minerva in Gazet van Antwerpen: “Tijdens de lockdown waren we voor veel luisteraars nog belangrijker dan anders omdat wij hun enige gezelschap waren. We hebben onze programmatie wat aangepast door meer animatie te bieden: muziekbingo en sing-along bijvoorbeeld. Deze sprookjes, die als een hoorspel worden opgenomen met geluidseffecten en muziek, passen daar ook in.”

Anderzijds is het in deze corona-tijden natuurlijk wel net goed om even meegenomen te worden naar andere werelden waarin, na het drama, uiteindelijk alles meestal goed komt. Het zal niet anders zijn met het Covid-19 monster. Als je er maar in gelooft en er naar handelt… Radio Minerva zendt de sprookjes al uit sedert 1 september. Vanaf nu zijn ze nieuw in de gratis nieuws-app van de Gazet van Antwerpen. 

Andy Fierens (foto) was vereerd dat hij de vraag kreeg om de verhaaltjes te verzinnen. “Ook omdat het voor Radio Minerva is. Ik heb veel sympathie voor de zender en de reclamespotjes in plat Antwerps zijn legendarisch. Er luisteren echt niet alleen senioren naar maar ook jonge mensen, het is een soort cultradio.”

Luisterspelen, podcasts, sprookjes. Ze hebben raakvlakken en zijn eerder uitzondering dan regel bij een lokale radio. De twintig nieuwe ‘vertelsels’ hebben daarom een onverbrekelijke band met de stad Antwerpen. Fierens heeft met zijn fantasie heel wat ‘geheimen’ over de stad ontsluierd. Waarom schijnt de maan feller op Linkeroever? Waarom er een pitabroodje op een bankje aan de Schelde ligt? En weet jij waarom de leeuwen van de Van Wesenbekestraat ’s nachts tot leven komen?

De sprookjes zijn bedoeld voor een brede doelgroep, met de leeftijd van 5 tot 105 jaar. Ideaal voor tijdens de lunch of de middagpauze. Ze werden opgenomen door regisseur Wederik De Backer, Thomas De Prins maakte de soundtrack. (BVP – Bron: GVA)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx