RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Minerva: alle sinjoren willen ‘m horen én… drinken (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het minste wat men kan zeggen van Radio Minerva is dat ze weten hoe ze in de belangstelling moeten komen. Vaak ongewild, soms doordacht en af en toe omdat anderen hen zo sympathiek vinden dat ze samen iets willen doen. Dat is bijvoorbeeld het geval met de Antwerpse Brouw Compagnie (Seef bier, Nonkel Pater en Bootje Bier) want zij lanceren de… Minerva Tripel. Als eerbetoon aan het inmiddels iconische radiostation.

2022 is zowel voor de Brouw Compagnie als voor Minerva een jubileumjaar. De eerste blaast tien kaarsjes uit, de tweede veertig. En dat willen beide partijen niet zomaar laten passeren. “Minerva organiseert allerlei evenementen, maar gaf aan ook graag iets met bier te doen. In eerste instantie dachten ze aan een soort biermand met het logo van de radio op. Maar wij vinden dat de zender meer verdient”, vertelde Johan Van Dyck, oprichter van de Brouw Compagnie aan de Gazet van Antwerpen.

° Lees verder onder de afbeelding

“De radio is crowdfunder van de brouwerij en we kennen iedereen goed. Het is een Antwerps icoon. Minerva verdient niets minder dan een eigen jubileumbier, een volledig nieuw brouwsel. Zij steunden ons bij de opstart, nu is het aan ons om iets terug te doen. Zij vieren namelijk een jubileumjaar vol kopzorgen.”

Volgens Van Dyck was Minerva meteen enthousiast over het idee. Bovendien was de timing erg gunstig. “De eerste gesprekken vonden eind vorig jaar plaats, net voor onze verbouwingen. We stonden op het punt om uit te breiden, waardoor er ruimte vrijkwam voor iets nieuws.”

“We gingen meteen over tot de gesprekken over de smaak van het bier. Zij legden hun oren te luisteren bij medewerkers en luisteraars van de radio en kwamen op de proppen met een tripel, wat perfect past bij Minerva. We namen hun voorkeuren in beraad en legden de laatste hand aan het recept. Het resultaat? Een goudblond bier van zo’n 7,5 procent, met een gist die een fruitige smaak geeft en subtiel gekruid is met kruiden die karakter geven. Dat alles maakt het tot meer dan een banaal blond bier. Het is volledig nieuw en zoals steeds staat kwaliteit voorop.”

Hoe de officiële voorstelling zal verlopen is nog niet vastgelegd in een draaiboek, maar de kans dat Minerva die bewuste dag live radio gaat maken in de brouwerij, is reëel. Daarna zullen heel wat Antwerpse cafés het bier tappen en zullen Delhaizes uit de hele provincie het product verkopen. (BDGO – Gazet van Antwerpen)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Om door te gaan moet Minerva opnieuw ‘solliciteren’

Dat de soep nooit zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend. Dat weten we. Lees verder

En toen was er ook een… Minerva-lied (audio & video)

En het gaat maar door in Antwerpen. Radio Minerva rijft de promo-dagen en acties aan Lees verder

De story van Radio Minerva

‘Niets is wat het lijkt?’ In de afgelopen dagen laaiden de emoties over een mogelijk Lees verder

Radio Minerva is licentie (voorlopig?) kwijt

De Raad van State heeft het ministerieel besluit van 5 april 2019 vernietigd dat Radio Lees verder

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

Jan Kritiek (naam bekend bij de redactie) maakt zich zorgen over het plotse elitaire karakter Lees verder

Marc Brillouet naar Radio Minerva

De oud-presentator van Radio 2, vooral gekend van Funiculi Funicula, komt op zondag van 16 Lees verder

Blad 1560: Radio Minerva, Spotify, DAB+ in Sleeswijk-Holstein

• Drie dagen galabal voor 40 jaar Minerva • Spotify test reacties en ticketverkoop • Lees verder

Radio Minerva krijgt nieuwe erkenning

We vernamen zopas uit zeer betrouwbare bron dat Radio Minerva een nieuwe erkenning krijgt.

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx