RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Minerva: alle sinjoren willen ‘m horen én… drinken (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het minste wat men kan zeggen van Radio Minerva is dat ze weten hoe ze in de belangstelling moeten komen. Vaak ongewild, soms doordacht en af en toe omdat anderen hen zo sympathiek vinden dat ze samen iets willen doen. Dat is bijvoorbeeld het geval met de Antwerpse Brouw Compagnie (Seef bier, Nonkel Pater en Bootje Bier) want zij lanceren de… Minerva Tripel. Als eerbetoon aan het inmiddels iconische radiostation.

2022 is zowel voor de Brouw Compagnie als voor Minerva een jubileumjaar. De eerste blaast tien kaarsjes uit, de tweede veertig. En dat willen beide partijen niet zomaar laten passeren. “Minerva organiseert allerlei evenementen, maar gaf aan ook graag iets met bier te doen. In eerste instantie dachten ze aan een soort biermand met het logo van de radio op. Maar wij vinden dat de zender meer verdient”, vertelde Johan Van Dyck, oprichter van de Brouw Compagnie aan de Gazet van Antwerpen.

° Lees verder onder de afbeelding

“De radio is crowdfunder van de brouwerij en we kennen iedereen goed. Het is een Antwerps icoon. Minerva verdient niets minder dan een eigen jubileumbier, een volledig nieuw brouwsel. Zij steunden ons bij de opstart, nu is het aan ons om iets terug te doen. Zij vieren namelijk een jubileumjaar vol kopzorgen.”

Volgens Van Dyck was Minerva meteen enthousiast over het idee. Bovendien was de timing erg gunstig. “De eerste gesprekken vonden eind vorig jaar plaats, net voor onze verbouwingen. We stonden op het punt om uit te breiden, waardoor er ruimte vrijkwam voor iets nieuws.”

“We gingen meteen over tot de gesprekken over de smaak van het bier. Zij legden hun oren te luisteren bij medewerkers en luisteraars van de radio en kwamen op de proppen met een tripel, wat perfect past bij Minerva. We namen hun voorkeuren in beraad en legden de laatste hand aan het recept. Het resultaat? Een goudblond bier van zo’n 7,5 procent, met een gist die een fruitige smaak geeft en subtiel gekruid is met kruiden die karakter geven. Dat alles maakt het tot meer dan een banaal blond bier. Het is volledig nieuw en zoals steeds staat kwaliteit voorop.”

Hoe de officiële voorstelling zal verlopen is nog niet vastgelegd in een draaiboek, maar de kans dat Minerva die bewuste dag live radio gaat maken in de brouwerij, is reëel. Daarna zullen heel wat Antwerpse cafés het bier tappen en zullen Delhaizes uit de hele provincie het product verkopen. (BDGO – Gazet van Antwerpen)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx