RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Minder lokale middagshows in Schotland

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na het noorden van Engeland zette Bauer Media nu ook het mes in haar lokale Schotse middagshows. Vanaf eind maart wordt er nog slechts één gezamenlijke programma uitgezonden op vijf radiostations. Sinds maandag 3 februari jongstleden is Garry Spence (foto bovenaan) al te horen met zijn nieuwe uitzending op Tay FM in Dundee, Perth en Northsound 1 in Aberdeen.

Spence (audio) maakte onlangs de overstap van Capital Scotland, eigendom van rivaal Global Media, naar Bauer. Vanaf maandag 30 maart zal hij ook te horen zijn op Clyde 1 in Glasgow, Forth 1 in Edinburgh en West FM in Ayrshire. Wel wordt op vaste tijden het gezamenlijke middagprogramma nog ontkoppeld voor lokaal nieuws en verkeer. Door de ingreep verliest één deejay zijn baan, de overigen krijgen een plek elders in de netwerkprogrammering.

Door deze nieuwe benadering wordt het aantal lokale uren op Tay FM, Northsound 1, Clyde 1, Forth 1 en West FM teruggebracht tot vier per dag. Enkel de ochtendshow is nog lokaal. Alle overige uren zijn nu al netwerkprogramma’s. Opvallend is dat MFR in Inverness en Radio Borders in Galashiels voorlopig nog doorgaan zoals vanouds, beiden behouden hun lokale middagshow.

In september 2019 schrapte Bauer ook al de lokale middag op haar lokale FM-zenders in het noorden van Engeland. Voormalig BBC Radio 1-deejay Wes Butters (audio) en Gemma Atkinson zijn sindsdien in dat tijdslot te horen via elf lokale stations, alsmede via Hits Radio op DAB. Ook hier is het aantal lokale uren per station beperkt tot vier in de ochtend. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx