RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Middengolfradio Extra AM is gered

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Tegen de verwachting in is de crowdfund-actie van Extra AM geslaagd en kan de gouwe ouwe zender via 1332 kHz op de middengolf op de oude voet verder. “In plaats van de gevraagde € 2000 is er tot nu toe € 2400 opgehaald en dat is ver boven verwachting”, aldus een gerustgestelde eigenaar Harm ten Brink. (foto bovenaan)

Extra AM, Amsterdams enige Gouwe Ouwe zender die nog op de middengolf actief is, raakte haar sponsoren kwijt als gevolg van de teruglopende inkomsten door de corona-maatregelen. Hierdoor dreigde het radiostation z’n vergunningen voor volgend jaar niet meer te kunnen betalen.
 
Veel van de trouwe luisteraars vonden het onverteerbaar dat hùn zender zou verdwijnen en daarom startte Extra AM, dat wordt onderhouden door vrijwilligers en hobbyisten, een crowdfunding om € 2.000 bijeen te krijgen. Met dit bedrag kunnen de AM-licentie, de energiekosten en het onderhoud van de zendinstallatie worden betaald.

“We waren er letterlijk even stil van toen de grens van € 2000 werd overschreden. Kennelijk zijn er genoeg mensen die onze zender weten te waarderen en ons eens warm hart toedragen. Hiervoor zijn we alle donateurs dank verschuldigd, en waar dat kon heeft iedereen een persoonlijke mail van ons gehad met een bedankje. Nu de uitzendingen op de middengolf het komende jaar gegarandeerd zijn zochten we een bestemming voor het resterende geld dat recht doet aan de donateurs”.

“Daar waren we snel uit en is er besloten dat dat ten goede moet komen aan de nieuwsvoorziening die we aanvankelijk per 1 januari zouden staken. Hiermee bieden we dan het volledige programma zoals de luisteraar dit van ons gewend is. Het zijn rare tijden en er is nu zeker geen ruimte om achterover te leunen. In het eerste kwartaal moeten we al serieus nadenken hoe Extra AM verder gefinancierd gaat worden. In welke vorm dat is weten we nog niet”. (Mediapages.nl)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx