RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

MIA’s met heel veel radio-inbreng

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op donderdag 7 februari worden voor de twaalfde keer de Music Industry Awards – de MIA’s – uitgereikt. Niet minder dan vier presentatoren zullen de avond in goede banen leiden. En, opvallend… allen werken of hebben sterke banden met de VRT… radio. Niet onlogisch, want muziek is nog altijd de basis van het medium.

De MIA’s zijn de Vlaamse muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de publieke omroep in samenwerking met Kunstenpunt, voorheen Muziekcentrum Vlaanderen. De MIA’s vervangen de in 2006 voor het laatst uitgereikte ZAMU Awards.

De meeste MIA’s zijn publieksprijzen, die gekozen worden via een online stemprocedure. Een aantal wordt door professionelen uit de Vlaamse muziekwereld gekozen. De belangrijkste MIA is die voor ‘Hit van het jaar’. Deze wordt gekozen door middel van televoting tijdens de rechtstreeks uitgezonden show.

Peter Van de Veire (MNM) presenteert het live gebeuren. Otto-Jan Ham (StuBru) is de gastheer van de Sector Awards. Vanop de rode loper ten slotte zullen Siska Schoeters (Radio 2) en Brahim (MNM) verslag uitbrengen. Echt verrassend, wel opmerkelijk is dit kwartet uiteraard niet want de show wordt op Eén, live uitgezonden vanuit Paleis 12 in Brussel. Bovendien hebben ze allen in het verleden al eerder voor televisie gewerkt en/of gepresenteerd.

Otto-Jan Ham, Siska Schoeters en Brahim (credits: VRT)

Acht genomineerde artiesten en bands, waaronder Angèle, Niels Destadsbader, Regi en Hooverphonic hebben hun optreden toegezegd. Regi brengt drie special guests mee: OT, Milo Meskens en Jake Reese. Angèle op haar beurt laat zich tijdens haar optreden vergezellen door broer Roméo Elvis.

Peter Van de Veire (foto bovenaan): “Ik ben enorm vereerd. Altijd weer. Als je zo’n wonderlijke show voor de vijfde keer mag presenteren, kan je alleen maar content zijn dat je voor Eén mag werken. Zo kan je Vlaanderen laten zien dat het hier nog altijd barst van het talent. Ik kijk ook zeer hard uit naar het steekspel tussen La Reine Angèle en Koning Niels Destadsbader. Een royale avond. Als ik de MIA’s niet mocht presenteren, ik zou kijken.”

De Sector Awards worden in goede banen geleid door Otto-Jan Ham. Tijdens deze uitreiking worden er prijzen uitgedeeld in vijf categorieën: ‘Artwork’, ‘Auteur/Componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’ en ‘Videoclip’. De Sector Lifetime Achievement Award, die daar ook wordt overhandigd, gaat dit jaar naar het platenlabel [PIAS].

Vanaf de rode loper doen dan weer Siska Schoeters en Brahim verslag. Naar jaarlijkse gewoonte zullen heel wat bekende gezichten hun opwachting maken. De line-up voor de live show bestaat uit; Angèle, blackwave, BLØF & Geike Arnaert, Hooverphonic, Niels Destadsbader, Regi, Tamino en The Scabs. Het hele rode loper-gebeuren is te volgen op de Facebook-pagina van Eén. 


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx