fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

MIA’s met heel veel radio-inbreng

Op donderdag 7 februari worden voor de twaalfde keer de Music Industry Awards – de MIA’s – uitgereikt. Niet minder dan vier presentatoren zullen de avond in goede banen leiden. En, opvallend… allen werken of hebben sterke banden met de VRT… radio. Niet onlogisch, want muziek is nog altijd de basis van het medium.

De MIA’s zijn de Vlaamse muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de publieke omroep in samenwerking met Kunstenpunt, voorheen Muziekcentrum Vlaanderen. De MIA’s vervangen de in 2006 voor het laatst uitgereikte ZAMU Awards.

De meeste MIA’s zijn publieksprijzen, die gekozen worden via een online stemprocedure. Een aantal wordt door professionelen uit de Vlaamse muziekwereld gekozen. De belangrijkste MIA is die voor ‘Hit van het jaar’. Deze wordt gekozen door middel van televoting tijdens de rechtstreeks uitgezonden show.

Peter Van de Veire (MNM) presenteert het live gebeuren. Otto-Jan Ham (StuBru) is de gastheer van de Sector Awards. Vanop de rode loper ten slotte zullen Siska Schoeters (Radio 2) en Brahim (MNM) verslag uitbrengen. Echt verrassend, wel opmerkelijk is dit kwartet uiteraard niet want de show wordt op Eén, live uitgezonden vanuit Paleis 12 in Brussel. Bovendien hebben ze allen in het verleden al eerder voor televisie gewerkt en/of gepresenteerd.

Otto-Jan Ham, Siska Schoeters en Brahim (credits: VRT)

Acht genomineerde artiesten en bands, waaronder Angèle, Niels Destadsbader, Regi en Hooverphonic hebben hun optreden toegezegd. Regi brengt drie special guests mee: OT, Milo Meskens en Jake Reese. Angèle op haar beurt laat zich tijdens haar optreden vergezellen door broer Roméo Elvis.

Peter Van de Veire (foto bovenaan): “Ik ben enorm vereerd. Altijd weer. Als je zo’n wonderlijke show voor de vijfde keer mag presenteren, kan je alleen maar content zijn dat je voor Eén mag werken. Zo kan je Vlaanderen laten zien dat het hier nog altijd barst van het talent. Ik kijk ook zeer hard uit naar het steekspel tussen La Reine Angèle en Koning Niels Destadsbader. Een royale avond. Als ik de MIA’s niet mocht presenteren, ik zou kijken.”

De Sector Awards worden in goede banen geleid door Otto-Jan Ham. Tijdens deze uitreiking worden er prijzen uitgedeeld in vijf categorieën: ‘Artwork’, ‘Auteur/Componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’ en ‘Videoclip’. De Sector Lifetime Achievement Award, die daar ook wordt overhandigd, gaat dit jaar naar het platenlabel [PIAS].

Vanaf de rode loper doen dan weer Siska Schoeters en Brahim verslag. Naar jaarlijkse gewoonte zullen heel wat bekende gezichten hun opwachting maken. De line-up voor de live show bestaat uit; Angèle, blackwave, BLØF & Geike Arnaert, Hooverphonic, Niels Destadsbader, Regi, Tamino en The Scabs. Het hele rode loper-gebeuren is te volgen op de Facebook-pagina van Eén. 


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is nog niet te laat, maar het begint wel een beetje te dringen Eén
"De Europese Commissie heeft een duidelijk signaal gegeven dat overcompensatie van de VRT te allen
Op het politiek debat naar aanleiding van de nieuwe VRT-beheersovereenkomst/vijfjarenplan weerde commissievoorzitter Philippe De Coene
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Temperatuur stijgt, radioreclame neemt toe, al heeft het één niks meer het ander te maken
Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De erfenis die niemand wilde (gelukkig wordt ze straks ook weer doorgegeven) Krijg nu wat:

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
UK: Simon Mayo naar Scala Radio (video)

Het Avondblad van 24 januari (video)

Verschilt de ‘energie’ in het radiobeleid?

Norkring moét FM-uitzendingen VRT garanderen

MNM krijgt Silver Creator Award (video)

Het Avondblad van 23 januari (audio)

Sluiten