RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Mi Amigo Top 50 van 3 december 1977

Twee jaar terug presenteerde Ferry Eden zijn eerste retro Mi Amigo Top 50 uit de tijd dat hij zelf aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo zat. Toen ging het om de lijst van 26 november 1977, indertijd nog uitgezonden via de 212 meter van de middengolf, 1412 kHz. Morgen, zaterdag 1 december hoor je via FouteMuziekRadio de eerste Top 50 die een week later werd uitgezonden op 319 meter, 962 kHz.

Ferry Eden, in de boordstudio van Radio Mi Amigo in december 1977.

Het was een lastige periode voor Radio Mi Amigo, de bevoorrading liet te wensen over en de zender was geregeld uit de lucht. Aan boord was het door al die problemen geen pretje om er te verblijven, zeker in de herfstperiode die zich qua weer geregeld liet gelden.

Vooral Frank van der Mast, die begin november door Ferry Eden was afgelost, voelde er niets meer voor om – met de winter voor de boeg – nog terug te keren naar het zendschip. Hij was meteen na zijn terugkeer aan land afgereisd naar Playa d’Aro om daar een baan voor hem en Marc Jacobs als studio dj te bepleiten.

Twee koppels, teveel botsende meningen

Sylvain Tack wilde niets horen van meer deejays in Playa, omdat daar toch al twee kampen waren. Maurice Bokkebroek met zijn vrouw Haike Debois en Stan Haag met zijn vrouw Michelle konden steeds minder goed met elkaar overweg. De laatsten wilden graag dat de twee Nederlandse boordcollega’s de saaie winterperiode in Playa zouden verblijven. 

Toen dit niet doorging besloten Stan Haag en Michelle het station te verlaten, formeel om reden dat het zendschip niet langer veilig zou zijn. Over alle problemen bij Mi Amigo deed Frank van der Mast vervolgens een boekje open in de krant, waarop hij werd ontslagen.

Marc Jacobs liet weten eveneens niet terug te keren naar de MV Mi Amigo en ook Hugo Meulenhof vertelde dat het zijn laatste periode zou zijn. Hij verliet op 28 november het zendschip voor het laatst en werd afgelost door Herman de Graaf.

Zendkristallen wisselen

Herman had bij zijn terugkeer de nieuwe Mi Amigo-319 Top Format jingles meegekregen. Op 1 december was er live van boord de overschakeling naar die nieuwe golflengte. Een in Playa opgenomen openingsprogramma met Stan Haag, Michelle en Frank van der Mast werd om reden van hun vertrek niet uitgezonden. 

In de grote 50 kilowatt zender was het 212-zendkristal vervangen door het 319-zendkristal van de kleine 10 kilowatt zender, waarop sinds het voorjaar van 1977 Radio Caroline 24 uur per dag had uitzonden. De kleine zender werd uitgeschakeld en Caroline had nu nog slechts zendtijd gedurende de avond en nacht, van 19:30 tot 06:00 uur. Het aantal Caroline deejays ging terug van zes naar drie. 

Heynen

Bij Mi Amigo zaten de twee overgebleven boorddeejays allebei op het zendschip. Nu de andere collega’s vertrokken waren verklaarde ‘boord oudste’ Herman de Graaf, die in mei 1977 voor eerst op het zendschip was beland, zichzelf meteen tot programmaleider, wat de sfeer niet direct ten goede kwam.

In Playa d’Aro waren de programma’s van Stan Haag overgenomen door de nieuwste deejay Ton Schipper. Haike Debois nam de uitzendingen over van Michelle. Aan boord werd de ‘Mi Amigo Top 50’ die in november nog door Hugo Meulenhof werd gepresenteerd nu door Herman de Graaf verzorgd, de Nederlandse Top 40 op zondag bleef bij Ferry Eden. 

Die hitlijst kon Veronica wegens gebrek aan zendtijd maar gedeeltelijk uitzenden op Hilversum III en ze was bijgevolg alleen bij Mi Amigo in haar geheel te beluisteren. Nadeel was wel, dat door de gebrekkige bevoorrading de Top 40 van een week eerder werd uitgezonden, zodat de kans nog het grootst was, dat de nieuwe platen aanwezig waren op het zendschip. 

Terug naar 3 december 1977

In deze Top 50 van 3 december 1977 hoor je de originele nieuwe 319-jingles, de reclames en vooral de muziek. Het gaat om aflevering 199 van de ‘Mi Amigo Top 50’, te beluisteren zaterdag 1 december tussen 12:00 en 15:00 uur bij FouteMuziekRadio.nl . Heb je ‘m gemist, dan kan de uitzending hier gedownload worden tot en met 9 december


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Mileske
Mileske
8 december 2018 - 20:17 20:17

waar blijft de download link ?

Jean-Luc Bostyn
Jean-Luc Bostyn
8 december 2018 - 20:22 20:22
Antwoord aan  Mileske

https://we.tl/t-IhigJO1X3C
Maar wel snel wezen, het programma kan slechts tot en met 9 december gedownload worden.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx