RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

Mi Amigo Top 50 na 42 jaar eindelijk digitaal!

Eén keer in de maand, in de laatste week, recycleert Ferry Eden een populaire hitlijst van een zeezender. Naast de remake met alle plaatjes, kloppen ook de jingles én de reclames. Allemaal heel precies zoals het toén werd uitgezonden, met dit grote verschil dat het AM-geluid van weleer nu vervangen is door de beste digitale kwaliteit. De juiste achtergronden, de exacte omstandigheden en meer details, leest u dan weer in dit stukje.

Het zomert op de Noordzee en de come back van Marc Jacobs

Zoals meestal was ook in 1978 de zomerperiode de beste tijd voor een zeezender. Heftige stormen waren er dan meestal niet en vanwege vakantie en strandleven waren er veel luisteraars en adverteerders. Radio Mi Amigo zond op 319 meter middengolf, 962 kHz uit van 06:00 tot 19:00 uur, waarna Radio Caroline de uitzendingen overnam met LP-muziek gedurende de avond en nacht. Het Mi Amigo-team bestond uit Ton Schipper, Haike Debois en Maurice Bokkebroek die vanuit Playa de Aro werkten. Aan boord van het zendschip zaten de live-deejays Herman de Graaf, Ferry Eden, Rob Hudson, Dick Verheul, Johan Visser. Ze werden ondersteund door  de boordmedewerkers Otto, Luc Watermans en kok Kees Borrell.

° Lees vooral verder onder deze foto

MV Mi Amigo zomer 1978: Ferry Eden, Brian Martin, Tom Hardy, Peter Chicago, Mike Stevens, Marc Jacobs (bijna verborgen)

Het was net veertien dagen zomer, toen de Mi Amigo-luisteraars een verrassing wachtte. Op 3 juli 1978 arriveerde Marc Jacobs na negen maanden afwezigheid weer op het radiozendschip. De slechte situatie aan boord, in het najaar van 1977 en het vertrek van diverse Spaanse- en boordcollega’s, waren aanleiding geweest voor zijn lange afwezigheid. Nu was hij terug aan boord, samen met Rob Hudson en Herman de Graaf. Deze laatste stond het middagprogramma ‘Baken 16 weer af om het ochtendprogramma ‘Ook Goeiemorgen’,voor zijn rekening te nemen. Rob Hudson presenteerde ‘Stuurboord’ in de namiddag en op 8 juli 1978 tussen 11:00 en 14:00 uur ook aflevering 230 van de ‘Mi Amigo Top 50’.

De staat van het schip, dat al sinds 1961 in gebruik was en in de zomer van 1972 voor het laatst een onderhoudsbeurt in een haven kreeg, was niet best. Daarom werd in alle stilte gewerkt aan een nieuw zendschip. Het project Magdalena in Piraeus zou door allerlei tegenslagen enorme vertraging oplopen en pas een zomer later gereed zijn. Niemand van de medewerkers wist van de plannen? Gelukkig liep aan boord van het oude zendschip, dankzij de zomer, alles op rolletjes en werd er regelmatig bevoorraad. Rob Hudson werd in juli afgelost door Dick Verheul, Herman de Graaf door Johan Visser en Dick Verheul vervolgens weer door Ferry Eden. De retro versie van de Top 50 van 8 juli 1978 wordt door deze laatste gepresenteerd op zaterdag 25 juli 2020 tussen 12:00 en 15:00 uur bij www.foutemuziekradio.nl .

° Wie de lijst niet live kan beluisteren, krijgt een extra optie. Volgende week maken we in Het Blad de link bekend waar u dezeMi Amigo Top 50 alsnog kan downloaden.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx