RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

‘Mi Amigo Revival Event’ gaat horizontaal

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het ‘Mi Amigo Revival Event’ is een jaarlijks weerkerende hoogdag voor de fans van Radio Mi Amigo, waarbij het verbazend blijft dat 42 jaar nà het einde van deze zeezender, naam en faam nog steeds overeind zijn gebleven. Er zijn stations die minder lang gestopt zijn en waarvan de naam geen enkel belletje meer doet rinkelen.

Het feit dat heel wat fans van het eerste uur er een soort missie van gemaakt hebben om de avonturen en de geschiedenis van dit radiostation te bewaren is daar uiteraard allesbehalve vreemd aan. Ook dit jaar is er een  ‘Mi Amigo Revival Event’. Een vijfdaagse revival van de zeezender waarbij enkel oud-programma’s, in hoge kwaliteit, opnieuw worden uitgezonden. Van 24 tot en met 28 maart aanstaande.

Voor de editie 2021 werd gekozen voor een (min of meer) typisch schema zoals de meeste oud-luisteraars zich dit herinneren. Het gaat om een en afwisseling van programma’s uit de studio’s in het Spaanse Playa de Aro en opnames die gemaakt werden aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo. Dankzij de vele verzamelde uren is het mogelijk een quasi horizontale programmering te hanteren.

Er is dit jaar bijzondere aandacht voor ondermeer Joop Verhoof, Haike Debois, Stan Haag, Michelle, Norbert en Peter Van Dam. Doel is om tegemoet te komen aan de feedback na de editie van vorig jaar. Voor de vele fans en bewonderaars van wijlen Peter Van Dam is dit alvast gelukt. Vijf keer na elkaar zit hij op hetzelfde tijdstip. Hij duikt ook even op in de zaterdagse ‘Mi Amigo Top 50’. 

Zoals elk jaar zorgt Ferry Eden voor een ‘Custom Revival Mi Amigo Top 50’ die eerder werd uitgezonden op 6 maart 1976. Toen gebeurde dit tussen 14:00 en 17:00 uur. Ferry beschikt over de originele studiotape van het eerste uur gepresenteerd door Peter Van Dam. Daarna neemt hij deel twee en drie voor zijn rekening. 

Door deze verschuiving komt de zaterdagse middag vrij wat het mogelijk maakt om ook ‘Baken 16’ met Marc Jacobs horizontaal te programmeren gedurende het ganse event. Alle afleveringen komen uit het privé archief komen van Marc en werden nooit eerder gedeeld. Uitgezonderd de aflevering van 19 oktober 1978 omdat dit het laatste ‘Baken, was net voor de uitzendingen een dag later werden gestaakt.

° Het complete programmaschema vind je hier.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx