RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Mi Amigo Radio: officiële start (even) uitgesteld

Opvallend nieuws eergisteren in radioland, Mi Amigo – het station dat op 1 januari 1974 begon als zeezender – kondigde aan nog maar eens een come back te maken. Aanstaande zaterdag 30 oktober. Maar vandaag werd aangekondigd dat het toch nog iets langer zal duren vooraleer de luisteraars officieel kennis zullen kunnen maken die imposante rij presentatoren. 

Na het bekendmaken van de lancering van de website van ‘Mi Amigo Radio, de échte’, was de belangstelling echter zo groot dat al snel bleek dat de techniek niet in staat was om te volgen. De externe firma die de hosting verzorgt moest toegeven dat het systeem onder de druk bezweek. De Mi Amigo-website ging regelmatig down. De streams zelf zijn wel de hele tijd probleemloos up and running gebleven via diverse platformen, wifi-radio, TuneIn…  

Omdat goed begonnen half gewonnen is, werd ter elfder ure besloten om de muziekstream verder te continueren, maar de website alsnog te verhuizen naar een nieuwe externe provider die wel voldoet aan de hoge verwachtingen. Daarom wordt de geplande officiële start van de gepresenteerde programmering – komend weekend- uitgesteld tot de website stabiel blijft.

Mi Amigo Radio blijft intussen te beluisteren via TuneIn.com, wifi radio-ontvangers en smartspeakers, maar is niét meer bereikbaar via de eigen website.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ron
Ron
26 oktober 2021 - 18:02 18:02

Snap niet wat een website van doen heeft met de uitzendingen? Die lopen toch goed, er is een app, er is TuneIn. Ze doen het allemaal. Een website is niet meer nodig in deze tijd, alles gaat via app’s. En de website doet het ‘as we speak’ gewoon hoor dus vanwaar dit uitstel is mij volkomen vreemd.

jaques
jaques
25 oktober 2021 - 22:36 22:36

We kijken er naar uit

David
David
25 oktober 2021 - 22:17 22:17

Waarom doet me dit nu al denken aan het verhaal van Maeva fm destijds of Maeva DRM? Alles kan vertraging oplopen maar er is nog altijd het vel en de beer… Ik hoop dat Mi Amigo een succes wordt, heel erg, maar is de formule met steeds nieuwe comebacks niet versleten? Waarom zou een nieuwe poging nu wel lukken? Waarom niet starten met een frisse naam. En dan verschillende mi amigo’s naast elkaar. Zorgt dat niet voor extra verwarring die ook nadelig kan werken? Soms maakt men het ook moeilijk. Kijk ook naar lokale niveau: radio Gemini, een van de grootste lokale radio’s met enorm veel talent ooit, zou terugkeren, maar het was de eerste lokale radio onder de nieuwe licenties die weer verdween en het klonk nochtans prima. Maar het kost zeer veel en de adverteerder zit niet op heimwee te wachten. Jawel voor reünies, heel fijn, maar definitief. Als dat zo was zond Contact of Seven alweer uit. Met de naam alleen lukt het niet, integendeel dat schept soms te hoge verwachtingen. Zoals nu. Ik vraag me dan af: kan een naam, een product uitgeleefd zijn? Nostalgie -gaat niet over de gekende radiozender- is leuk, maar een garantie op succes? De Ossies zijn ook gek op hun Trabant maar wie rijdt er nog met eentje? Als leuke Ostalgie, ja, maar echt terugkeren naar te tijd in het Oosten. Zelfs de echte Ossies wachten er niet meer op… Een naam maak jezelf met zoveel mensen met talent bij elkaar. Nogmaals. Een nieuwe Radio Contact zou bijvoorbeeld ook leuk zijn, en ok je neemt een reeds gekende merknaam mee en dus al naambekendheid, maar dat is toch geen zékerheid op zich. Als dat er was, waren die wel al terug, via internet, via dab+, … Terugkijken naar het verleden is goed, om er uit te leren, maar dat wil niet zeggen dat je dat verleden constant moet proberen te laten herleven want dat werkt dus niet. Op lange termijn is een frisse start veel meer rendabel. Kiezen voor alweer het verleden is mooi, maar is zeker niet de makkelijkste weg. Maar desondanks vanuit diepste van mijn hart veel succes.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx