RadioVisie

  • ..
TVV Sound

Mi Amigo Offshore Days van start (audio)

Met een dagelijkse ’tribute to’ Peter van Dam

Om twaalf uur vanmiddag – zondag 27 december 2020 – zijn vanuit het Belgische Lint de ‘Radio Mi Amigo Offshore Days’ van start gegaan. Nog tot en met 31 december wordt elke dag de sfeer van de zeezender Radio Mi Amigo zo goed mogelijk herdacht.

Het openingsprogramma werd gepresenteerd door Eric Hofman, maar hij was niet alleen. Hij kreeg daarbij de hulp van Marc Jacobs, vanuit zijn eigen studio in de Nederlandse provincie Drenthe. Marc had op zijn beurt de kok Kees Borrel vanuit Thailand in de uitzending met ‘het recept van de dag’.

In de zeezenderdagen van Radio Mi Amigo (1974-1979), tijdens het legendarische over-de-middag programma ‘Baken 16’, vertelde Kees ook altijd al wat de bemanning die dag op hun bord kon verwachten. In Lint zijn ook onder andere ook oud studio-technicus Maurice Bokkebroek en Leon Keezer aanwezig

Vanaf morgen, maandag 28 december 2021 brengt Mi Amigo dagelijks tussen 17:00 en 18:00 uur een ‘Tribute to Peter van Dam’ en is er ‘De schatkamer van Maurice Bokkebroek’ waarin een oude studiotape uit Playa de Aro aan bod komt.

° Mi Amigo Internationaal is te beluisteren via Radio Mi Amigo International maar ook via de 6085 kHz in de kortegolf, en verschillende DAB+ en middengolffrequenties. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

11 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
eric
eric
31 december 2020 - 12:36 12:36

Inderdaad Geert, U heeft het begrepen, maar met het verschil dat je dan meteen met DAB + moet starten, meteen 100 % top, geen gepruts meer.
En laat dat maar veel geld kosten, geen probleem, als wij fin. helpen, is de leuze, deze met het meeste geld winnen en na een tijd zit het toch vol met pub. Gewoon 1 euro per maand, maal zoveel luisteraars, dan kom je toch wel uit de kosten. En het leuke eraan is, Mi Amigo is terug, en we kunnen tegen de ‘voeten’ van de radio maffia schoppen.
Gewoon doen………….

eric
eric
30 december 2020 - 12:06 12:06

Mister Hofman,
Geef eens een rek.nummer door, wij radio fanaten zullen wel 1 Euro storten per maand , om een leuk gezellig station terug te hebben .
Dus, luisteraars, wees ook eerlijk tegen over Eric, hij brengt radio zoals wij het willen horen, daar dragen wij dan ook ons steentje bij. (doorlopende opdracht, van 1 Euro)
Wij gunnen het ons, ja radio voor ons, op naar DAB+ , is rond de 1550 Euro /maand, Eric, maak je geen zorgen, het geld zal er zijn, beste vriend, gesteund door onze Radio oortjes , Vlaamse roze oortjes, , de lekkerste. (niet steeds wafeltjes).
Dus dus dus, lekker druk, waar blijft het rek nummer, Eric , ja ja ja, zo moet het.
Iedereen een goed 2021,
Ready for action.
Eric & Riske.

Rudy De Saedeleir
Beheerder
30 december 2020 - 12:55 12:55
Antwoord aan  eric

Uw tarief zit er wel flink naast hoor. In Vlaanderen kost DAB+ zo’n 8.000 tot 10.00 euro per maand, afhankelijk van de kwaliteit. Plus moet je als nieuwkomer bankgaranties kunnen aantonen, of je komt er niet (meer) op.

eric
eric
30 december 2020 - 16:46 16:46
Antwoord aan  eric

Leuke radio is zoals een hobby, en dat mag dat wat kosten,, who cares, we zijn bijna allemaal 60, eerst je geld tellen en dan mee de kist in, zo is het toch………..mhhh , liever radio.
Dus laten we gekke Hofman maar van een DAB + voorzien, alles is er , 6085 Am zit reeds in de lucht, gewoon wat aanpassen en Vlaanderen staat weer op de Radiokaart.
Meisjes en jongens, 1 Euro per maand, doorstorten aan RMA, het lijkt op Mr.Trump , MAGA, dus beste Mijnheer Hofman, wat houden wij het beleefd en hoffelijk, komt eventjes van achter de micro vandaan, we lezen het wel, pottentiel genoeg in Vlaanderen, zeker op deze wijze, dat goede radio geld kost, dat weet deze club ook, wij zijn allemaal ex DJ’s,
Dus dus dus, wij gaan eens terug leuke radio brengen, ONZE RADIO. Al dat geweld van Nostalgie tot Q, Energy, best goed, maar het ligt ons niet echt goed, sorry guys.
Eric, hallo, hallo, weer wat ruis op de lijn, , ach,, wat vervelend zoals met baken 16……….. hallo, Eric, je bent een antwoord schuldig, in eigen naam.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
30 december 2020 - 21:08 21:08
Antwoord aan  eric

Jij Eric bent er blijkbaar eentje uit de zeezendertijd
maar dat is lang geleden en actueel radio maken kost geld , heel veel geld !
Ook ik heb die geweldige periode meegemaakt eerst als fan , later als vrije -radio dj in de 80’s en
schopte het zelfs tot co-producer van een soulshow(2013-2018) in Nederland….
Maar de dag van vandaag heb je alléén nog grotere spelers zoals DPG-media of SBS, die de ether verdelen en niet geneigd zijn om andere lees minder financieel bedeelde radiostations toe te laten om een deel van de DAB koek te delen, dus droom maar lekker verder, want korte golf en
AM of FM zijn geen opties meer en zoals het liedje klinkt…dromen zijn bedrog !

PVM
PVM
29 december 2020 - 22:54 22:54

Ik voeg daar ook aan toe dat het leuk zou zijn moest deze zender op DAB+ te beluisteren zijn. Moesten ze enkele sponsors vinden zou dit toch mogelijk moeten zijn. Hopelijk lezen de initiatiefnemers dit.

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
29 december 2020 - 00:17 00:17

Vreemd dat men in Vlaanderen nog steeds weigerachtig staat om de niet gebruikte middengolffrequenties vrij te geven al was het maar voor RSL of LPAM gebruik. Dit station zou daar zeker een plaats moeten kunnen krijgen. DAB+ is wel een dure optie dat zelfs commercieel helaas niet meer haalbaar is. In elk geval prachtig initiatief dat het beluisteren waard is.

Geert
Geert
28 december 2020 - 20:57 20:57

Het zou tof zijn mocht er in Vlaanderen opnieuw deze radio kunnen klinken als Radio Mi-Amigo , maar dan nationaal …gewoon om de Nostalgie te bewaren van destijds zoals op de Noordzee en een beetje als Radio Caroline met hun middengolf zender op 648 AM … Misschien moeten ze eens een sterk dossier indienen ….

Pascal VDM
Pascal VDM
28 december 2020 - 18:09 18:09

Zou hier in Vlaanderen nog leuk zijn mochten ze op DAB+ te ontvangen zijn…

Rett
Rett
27 december 2020 - 21:04 21:04

Goed dat radiovisie reclame maakt voor dit station. Het is een van de leukste zenders die je actueel kan beluisteren in de benelux, zou best wel wat bekender mogen zijn.

Jan D.M.
Jan D.M.
27 december 2020 - 19:09 19:09

Nostalgische corona-vrije radio !

Don`t copy text!
11
0
Deel hier gerust uw gedachtenx