RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Mi Amigo: de lijst, het programma en het boek

Morgen zaterdag 28 september zendt FouteMuziekRadio tussen 12:00 en 15:00 uur opnieuw een oude hitlijst van Radio Mi Amigo uit, in een remake van Ferry Eden. Het gaat om het programma van 23 augustus 1975, dat indertijd door Peter van Dam gepresenteerd werd. Met daarin de juiste reclames, de precieze jingles en uiteraard de bekende platen van dat moment;  Abba, Eagles, Joe Dassin, Mud, Johnny Nash en 10CC, maar ook die typische Mi Amigo songs van Chicago, Trinity, Esperanto, Claire en Dream Express. 

Behalve de numerieke standen en over de muziek vertelt Ferry (foto) ook meer over Mi Amigo zelf en over het boek ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de Zeezenders’ dat juist dit weekend verschijnt. Het was een bijzondere periode voor de radiojongens in ballingschap. Sinds half februari 1975 was Radio Mi Amigo in het Spaanse Playa d’Aro gevestigd. Voor eigenaar Sylvain Tack en de deejays Bert Bennett, Peter van Dam, Stan Haag en Joop Verhoof (groepsfoto bovenaan) een hele omschakeling. Zij waren nu formeel in dienst van ADOC Music en deden niets illegaals. 

Die zomer van 1975 kwamen er vliegtuigen en autobussen vol bezoekers naar de Spaanse badplaats. Reisorganisator Willy Coppens had er zijn handen vol mee. Het anders zo rustieke resort Mas Nou, waar in een pand de radiostudio’s waren gevestigd, werd een soort bedevaartsoord van Mi Amigo fans. Ze konden ook terecht in discotheek Pacha waar Mi Amigo-deejays met een zekere regelmaat hun programma’s opnamen.

De programmabanden werden per Europabus naar Brussel Zuid vervoerd waar Patrick Hendrickx, de zwager van Sylvain Tack en in het geheim Mi Amigo organisator, ze afhaalde en zorg droeg voor de verscheping naar het zendschip. Dat ging die laatste week van augustus 1975 mis omdat de Belgische justitie zijn gangen al een tijdje natrok en hem op heterdaad betrapte met de tapes. 

Patrick Hendrickx belandde voor de tweede maal in de cel. De actie van de Belgische justitie was het begin van een reeks activiteiten die erop gericht waren om de medewerking en de bevoorrading van Radio Mi Amigo lam te leggen. Dat laatste lukte noch de Belgische, noch de Nederlandse, noch de Britse overheden, maar het werd Mi Amigo wel lastig gemaakt.    

° Kan u niet rechtstreeks luisteren naar deze remake, dan moet u volgende week ‘Het Blad’ in de gaten houden, want dan publiceren we de link waar deze opname een hele week kan kan worden gedownload. In beide gevallen kan u de ’50 op een rij hitlijst’, netjes volgen via deze link.

° Boek: ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de Zeezenders’


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Mi Amigo boek komt eraan

Precies veertig jaar geleden kwam er een eind aan Radio Mi Amigo. En juist nu Lees verder

Voorintekening op het Radio Mi Amigo boek

Ferry Eden (foto bovenaan), oud dj van Radio Mi Amigo, werkt al een tijd aan Lees verder

Mi Amigo Radio (de échte) start op 8 januari

Na een té enthousiaste aankondiging om te beginnen op 30 oktober 2021 ... won de Lees verder

Stan Haag ‘voor eeuwig op wacht’ (véél audio)

Vandaag is het alweer twintig jaar geleden dat Stan Haag, radiolegende in Nederland én Vlaanderen, Lees verder

Logboek Radio Mi Amigo gevonden en bewaard

De blijvend durende missie van Douwe Dijkstra Radio- en bij uitbreiding ook zeezender- maar vooral Lees verder

1974: ‘Lokreclames’ in de Mi Amigo Top 50 (video)

Het einde van de maand oktober zit vast aan enkele onwrikbare gewoontes. Grote delen van Lees verder

Mi Amigo Radio: officiële start (even) uitgesteld

Opvallend nieuws eergisteren in radioland, Mi Amigo - het station dat op 1 januari 1974 Lees verder

En daar is… ‘Mi Amigo Radio, de échte’ 

Gisteren, zondag 24 oktober om 16:00 uur kwam ‘Mi Amigo Radio, de échte’ online. Het Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x