fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Mi Amigo: de lijst, het programma en het boek

Morgen zaterdag 28 september zendt FouteMuziekRadio tussen 12:00 en 15:00 uur opnieuw een oude hitlijst van Radio Mi Amigo uit, in een remake van Ferry Eden. Het gaat om het programma van 23 augustus 1975, dat indertijd door Peter van Dam gepresenteerd werd. Met daarin de juiste reclames, de precieze jingles en uiteraard de bekende platen van dat moment;  Abba, Eagles, Joe Dassin, Mud, Johnny Nash en 10CC, maar ook die typische Mi Amigo songs van Chicago, Trinity, Esperanto, Claire en Dream Express. 

Behalve de numerieke standen en over de muziek vertelt Ferry (foto) ook meer over Mi Amigo zelf en over het boek ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de Zeezenders’ dat juist dit weekend verschijnt. Het was een bijzondere periode voor de radiojongens in ballingschap. Sinds half februari 1975 was Radio Mi Amigo in het Spaanse Playa d’Aro gevestigd. Voor eigenaar Sylvain Tack en de deejays Bert Bennett, Peter van Dam, Stan Haag en Joop Verhoof (groepsfoto bovenaan) een hele omschakeling. Zij waren nu formeel in dienst van ADOC Music en deden niets illegaals. 

Die zomer van 1975 kwamen er vliegtuigen en autobussen vol bezoekers naar de Spaanse badplaats. Reisorganisator Willy Coppens had er zijn handen vol mee. Het anders zo rustieke resort Mas Nou, waar in een pand de radiostudio’s waren gevestigd, werd een soort bedevaartsoord van Mi Amigo fans. Ze konden ook terecht in discotheek Pacha waar Mi Amigo-deejays met een zekere regelmaat hun programma’s opnamen.

De programmabanden werden per Europabus naar Brussel Zuid vervoerd waar Patrick Hendrickx, de zwager van Sylvain Tack en in het geheim Mi Amigo organisator, ze afhaalde en zorg droeg voor de verscheping naar het zendschip. Dat ging die laatste week van augustus 1975 mis omdat de Belgische justitie zijn gangen al een tijdje natrok en hem op heterdaad betrapte met de tapes. 

Patrick Hendrickx belandde voor de tweede maal in de cel. De actie van de Belgische justitie was het begin van een reeks activiteiten die erop gericht waren om de medewerking en de bevoorrading van Radio Mi Amigo lam te leggen. Dat laatste lukte noch de Belgische, noch de Nederlandse, noch de Britse overheden, maar het werd Mi Amigo wel lastig gemaakt.    

° Kan u niet rechtstreeks luisteren naar deze remake, dan moet u volgende week ‘Het Blad’ in de gaten houden, want dan publiceren we de link waar deze opname een hele week kan kan worden gedownload. In beide gevallen kan u de ’50 op een rij hitlijst’, netjes volgen via deze link.

° Boek: ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de Zeezenders’


Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Belgian Radio Day

Meer over Radio Mi Amigo

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Precies veertig jaar geleden kwam er een eind aan Radio Mi Amigo. En juist nu
Ferry Eden (foto bovenaan), oud dj van Radio Mi Amigo, werkt al een tijd aan
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Oud Mi Amigo-presentator Ferry Eden heeft, naar mooie maandelijkse traditie, wederom een aflevering klaar van

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Offshore
Het is vandaag 27 september… 1979 (audio)

Het is vandaag 26 september… 1976 (audio)

Het is vandaag 25 september… 1979 (audio)

Het is vandaag 24 september… 1978 (audio)

Het is vandaag 23 september… 1978 (audio)

Het is vandaag 22 september… 1985 (audio)

Sluiten