RadioVisie

 • .
  Amptec
  .
TVV Sound

Metejoor op 1 in de Radio2 Benebene1000

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op vrijdag 27 januari gaf Catherine Vandoorne het startschot van de tweede Radio2 Benebene1000 met de allerbeste hits van bij ons. Metejoor kaapte de eerste plaats met ‘Dit is wat mijn mama zei’. Hij springt uit het niets naar de nummer 1, wat hem meteen de beste nieuwkomer in de lijst maakt. The Wallace Collection behaalt zilver met ‘Daydream’ en Gorky vervolledigt de top drie met ‘Mia’.

Extra veel muziek van eigen bodem op het digitale kanaal tijdens de voorbije Week van de Belgische muziek. Catherine Vandoorne (foto bovenaan), Christel Van Dyck, Lars De Groote en Herbert Verhaeghe loodsten de luisteraars tien dagen lang door de lijst met duizend nummers. Op zondag 5 februari kregen ze daarbovenop ook nog het gezelschap van The Starlings, Willy Sommers en Margriet Hermans. De laatste twee uren werden gelijktijdig op het reguliere Radio2 en zusje Radio2 Benebene uitgezonden.

Radio2 Benebene1000

Metejoor volgt Willy Sommers op die vorig jaar met ‘Laat de zon in je hart’ de eerste plaats behaalde. Opvallend is dat de top tien uit maar liefst negen Nederlandstalige nummers bestaat. Ook de meerderheid van de lijst is Nederlandstalig, want er werden 615 nummers in onze moerstaal genoteerd. Er werd ook voor opvallend jonge liedjes gekozen. Bijna 70% van de lijst bestaat uit songs van de jaren 90 of jonger. De koning is Will Tura die 25 keer genoteerd staat. Hij wordt op de voet gevolgd door Clouseau (21x) en Soulsister (17x).

De Top 10

 1. Metejoor – Dit is wat mijn mama zei
 2. The Wallace Collection – Daydream
 3. Gorky – Mia
 4. Willy Sommers – Laat de zon in je hart
 5. Will Tura – Eenzaam zonder jou
 6. Clouseau – Nobelprijs
 7. Metejoor feat. Babet – 1 op een miljoen
 8. Nicole & Hugo – Goeiemorgen, morgen
 9. Ann Christy – De roos
 10. Stan Van Samang – Een ster

Hieronder vind je de pdf van de volledige lijst.

° Voor de verzamelaars: de complete lijst van 2022 vind je hier.

Radio2 Benebene

Om de muziek en de artiesten van bij ons meer in de schijnwerpers te zetten, is er sinds 25 april 2020 Radio2 Benebene. Eerst enkel te beluisteren als muziekstream via de Radio2-app en radio2.be, sinds 1 november 2021 eveneens op DAB+. Radio2 Benebene beluister je via DAB+, VRT MAX, digitale televisie of smartspeakers. Je kunt ook terecht in de Radio2-app en op Radio2.be.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
9 februari 2023 - 20:19 20:19

Ik heb enkele keren geluisterd en was wel heel goed met die presentatie. Tof dat we de volledige lijst hier kunnen terugvinden want op de site van Radio 2 vind ik hem niet terug. Men zou BeneBene meer moeten promoten en uitbouwen als een volwaardige zender met een eigen site en misschien zelfs met een eigen naam en niet zoals nu: een klein zusje van radio 2.

David
David
6 februari 2023 - 22:14 22:14

Tien leuke dagen radio, met aangename presentaties. Wat een verschil met radio 2 zelf waar er nog maar weinig plaats voor inhoud is, of het zou het ‘fantastische’ spel puntu puntu moeten zijn…

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx