RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

De paaseditie van ‘Het Zondagsblad’ gaat naar zee

De reguliere redactie van Het Blad geniet van een extra verlengd weekend. Wat niet inhoudt dat er geen nieuws zou zijn. Berichten die we – vooral de zeezenderfans – niet willen onthouden. Gelukkig is er steeds een extra redacteur beschikbaar om te doen wat gedaan moet worden. De berichten online zetten als ze er zijn. Met dank aan de man die nooit slaapt: ADG. Met hem trekken en u en wij naar zee. Zelfs op paaszondag!

Terry staat heel vroeg op bij Caroline

Sinds de vijftigste verjaardag van Radio Caroline, ondertussen alweer zeven jaar geleden, zendt het voormalige offshore radiostation één weekend per maand uit als Caroline North. Dat gebeurt via de zender van Manx Radio op het eiland Man. In normale omstandigheden worden de programma’s live verzorgd vanaf het zendschip Ross Revenge, maar omwille van de coronamaatregelen komen de programma’s nu via diverse studio’s aan land en het internet bij de Manx-zender terecht, waarna ze te beluisteren zijn op 1368 kHz en de 648 kHz. De Caroline North-uitzendingen worden tijdens dit paasweekend afgesloten op zondagavond om 22:00 uur. Daarna continueren de reguliere Caroline-programma’s via de 648 kHz (en online). Vanaf maandag 5 april worden de gepresenteerde uitzendingen trouwens uitgebreid. Het begint dan al om  07:00 in plaats van om 08:00 uur CET. Vroege vogels kunnen Terry Hughes (foto) aan het werk horen. (ADG)

Een herkansing voor ‘Baken 16’ (the original)

Eind maart greep voor het vijfde opeenvolgende jaar het Mi Amigo Revival Event plaats, waarbij vijf dagen aan een stuk programma’s – in studiokwaliteit – te beluisteren vielen. Eén van de bekendste live shows van deze zeezender in de jaren 70 was ‘Baken 16’. Van die live uitzendingen werden aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo opnames gemaakt door onder andere presentator Marc Jacobs. Het gevolg was dat de organisator van het RevivalEvent vijf dagen lang deze super populaire middaguitzending kon programmeren tussen 12:00 en 14:00 uur. Voor wie het gemist heeft is er een herkansing om de show van 4 september 1978 (opnieuw) te beluisteren. Gewoon hier klikken en de rest gaat vanzelf. Ook volgend jaar is er een Mi Amigo Revival Event gepland. Dan gaat het door van 23 tot en met 27 maart 2022.

Marc Jacobs kreeg concurrentie van Marc Jacobs

En terwijl Marc Jacobs te horen was via internet op het Mi Amigo Revival Event kreeg hij concurrentie van… Marc Jacobs bij Radio Mi Amigo International op 6085 kHz. Ieder weekend is op deze kortegolfzender immers Hofman & Friends te beluisteren. Een programma dat live vanuit het Antwerpse Lint en vanuit de provincie Drenthe in Nederland komt. Sinds begin dit jaar elke zaterdagmiddag tussen 13:00 en 14:00 uur met Eric Hofman en een collega presentator. De twee dj’s horen elkaar, maar zien elkaar niet. Ieder zit in z’n eigen studio. Morgen paasmaandag wordt er een extra dag toegevoegd aan de programmering met tussen 09:00 en 19:00 uur achtereenvolgens Johan Vermeer, Lion Keezer, Paul Newman, Steve Foster en Bruno Hantson. Jacobs en Hofman (foto bovenaan) reanimeren voor de gelegenheid tussen 12:00 en 14:00 ‘Baken 16’. 


Spotlight

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Related Post
Mi Amigo Radio (de échte) start op 8 januari

Na een té enthousiaste aankondiging om te beginnen op 30 oktober 2021 ... won de Lees verder

Stan Haag ‘voor eeuwig op wacht’ (véél audio)

Vandaag is het alweer twintig jaar geleden dat Stan Haag, radiolegende in Nederland én Vlaanderen, Lees verder

Logboek Radio Mi Amigo gevonden en bewaard

De blijvend durende missie van Douwe Dijkstra Radio- en bij uitbreiding ook zeezender- maar vooral Lees verder

1974: ‘Lokreclames’ in de Mi Amigo Top 50 (video)

Het einde van de maand oktober zit vast aan enkele onwrikbare gewoontes. Grote delen van Lees verder

Mi Amigo Radio: officiële start (even) uitgesteld

Opvallend nieuws eergisteren in radioland, Mi Amigo - het station dat op 1 januari 1974 Lees verder

En daar is… ‘Mi Amigo Radio, de échte’ 

Gisteren, zondag 24 oktober om 16:00 uur kwam ‘Mi Amigo Radio, de échte’ online. Het Lees verder

43 jaar geleden verdween Radio Mi Amigo (audio)

Vrijdag 20 oktober 1978 kondigde zich op de MV Mi Amigo aanvankelijk als een rustige Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x