RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Met vertraging maar ‘Expres’ is terug in ’t Stad (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vanaf maandag 30 september heeft Antwerpen weer een echte stadszender: Radio Expres was in de jaren ’80 en ’90 erg populair als ‘Dé radio van ’t stad’. En die slogan blijft behouden. Het station zal zich ook nu zowel op muzikaal als op informatief vlak profileren als dé omroep van ’t Stad.

Zo komen er dagelijks tal van regionale nieuwsuitzendingen en er is plaats voor alle mogelijke berichten en aankondigingen:  sport, cultuur, mode, haven, film, theater, uitgaansleven, evenementen, culinair nieuws, randnieuws, berichten van lokale verenigingen… het komt allemaal aan bod. Er staat ook een programma op stapel rond Antwerpse muziek en een wekelijkse talkshow met gasten die op dat moment in de belangstelling staan. 

Opvallend is dat zowat alle stemmen voormalige Expres medewerkers zijn. Het radiostation was al actief tussen 1981 en 1996 en heeft een lange en rijke geschiedenis. Toen werd er uitgezonden vanuit de winkelgalerij onder de Boerentoren. Ook nu zal je Radio Expres kunnen zien, want de nieuwe studio bevindt zich in een winkelruimte in het centrum van Antwerpen. 

Net als in zijn vorig leven wil Radio Expres een zender zijn die tussen de mensen staat, toegankelijk voor een breed publiek, voor mensen thuis en op het werk, op café of op de baan. De radio als een vrolijke, muzikale vriend aan huis die mensen verbindt en aanspoort deel te nemen aan het rijke stads- en buurtleven. 

Radio Expres komt ook naar buiten. De zender wil zoveel mogelijk binding met middenstand, horeca, evenementen, sportwedstrijden. Eerder dit jaar – tijdens de testuitzendingen – werd al live uitgezonden vanop het Bollekesfeest en tijdens de Nieuwjaars BBQ van de Stad Antwerpen.

Radio Expres in het ATV nieuws

Komt Radio Expres terug?

Posted by Radio Expres – Antwerpen on Friday, April 6, 2018

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx