RadioVisie

  • .
    .

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Radio Noordzee Top 50 te beluisteren. Deze retro lijst, die wordt gepresenteerd door Ferry Eden, was vier jaar terug al eens in België te horen tijdens de evenementendagen van Kennedy FM, toen georganiseerd door de vzw Mi Amigo 40 in Kortrijk/Bissegem. De uitzending van komende zaterdag is aangepast en geheel opnieuw opgenomen. 

Radio Noordzee Internationaal (RNI), op 220 meter middengolf, was in zomer van 1972 alweer ruim een jaar in de lucht. Anders dan in 1971, toen een moeilijke situatie tussen Veronica en Noordzee explosieve gevolgen had, was die zomer vooral zonnig. Letterlijk en figuurlijk. RNI had inmiddels een afgemeten deejay-team, waardoor het vertrek van Joost den Draaijer aan het begin van dat jaar overkomelijk bleek. Bovendien was er voldoende reclame om financieel rendabel te draaien.

Bij Noordzee was onopgemerkt ook een koerier van programmabanden vertrokken, wiens ambities om deejay te worden bij dat station geen weerklank hadden gevonden. De man, die vertrok met de woorden: ‘Dan leg ik zelf wel een boot naast de MEBO II’,  was Gerard van Dam. Aan het oog onttrokken was hij in Zaandam zogenaamd bezig aan het realiseren van een ‘piratenmuseum’ op het voormalige zendschip van Radio Caroline. 

De MV Mi Amigo had sinds 1968, wegens openstaande schulden, aan de ketting gelegen in Amsterdam. Het schip was in de lente van 1972 alsnog geveild met Van Dam als één van de kopers. Hoe dat afliep is menigeen bekend en anders valt dat verhaal eind september ook in z’n geheel te lezen in het Radio Mi Amigo-boek dat dan verschijnt.   

De Radio Noordzee Top 50 van 8 juli 1972, aflevering 68, werd indertijd op zaterdagmiddag tussen 12:00 en 15:00 uur gepresenteerd door Ferry Maat. Het was vlak voor de komst, in augustus 1972, van een nieuw Nederlandstalig jingle-pakket dat eindelijk ook voorzag in een eigen Treiterschijf-jingle. Die uurplaat, waarvan er zes in deze lijst staan, wordt in het programma nog voorafgegaan door de Engelstalige jingle RNI-Smashplay. 

In deze Top 50 staan maar liefs twintig Nederlandse producties, wat onmiddellijk het belang van de zeezenders voor de Nederlandse muziekindustrie aantoont. Wie aanstaande zaterdag de uitzending mist, moet Het Blad in de gaten houden, waar u komende week een link zal kunnen terugvinden om deze remake alsnog te downloaden.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Foutemuziekradio in een offshore radio-jasje

Foutemuziekradio gaat aanstaande zaterdag terug naar het najaar van 1974. Op 24 november startte een Lees verder

Zo klonk de Mi Amigo Top 50 op 28/08/1976 (audio)

Ferry Eden doet het op 29 juni digitaal over bij FouteMuziekRadio De zomer van 1976 Lees verder

Mi Amigo Top 50: Ferry Eden doet het dubbel

Top 50 van 14 juli 1974 in twee verschillende uitvoeringen Naar trouwe en goede maandelijkse Lees verder

Radio Mi Amigo: de ‘Retro Top 50’

Aanstaande zaterdag zaterdag 27 april zendt FouteMuziekRadio.nl tussen 12:00 en 15:00 uur de ‘Mi Amigo Top Lees verder

Radio Mi Amigo: de ‘Joepie Top 50’

Ferry Eden gaat terug naar 31 maart 1974 Er zijn nog zekerheden in het leven. Lees verder

Retro ‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden

Zaterdag aanstaande 2 maart, is via foutemuziekradio.nl de ‘Mi Amigo Top 50’ van 18 maart Lees verder

Ferry laat Monique opnieuw aan het woord

Op 5 september 1987 presenteerde Luc Dardin (Luc van Rooij) de ‘Monique Top 50’ tussen Lees verder

Caroline North: verzegeld pakket, in geval van nood openen (video & audio)

In 1965 praatte de Nederlandse correspondent van de GPD met kapitein Kooger van de MV Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx