RadioVisie

 • .
  .

MENT: Radiovolk op tv en ‘De Loftrompetten’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radiovolk op televisie. Dat is (bijna) wekelijks te zien bij MENT. Ook nu weer. Al loopt het eerste seizoen van ‘Hit Hit Hit Hoera’, op z’n laatste benen. De muziekzender heeft trouwens ook de namen van de winnaars van ‘De Loftrompetten’ bekend gemaakt. Voor de zevende keer op rij worden deze prijzen uitgereikt aan verdienstelijke Vlaamse artiesten. De winnaars worden gekozen door het publiek.

Aanstaande donderdag (17:00 uur), met een herhaling op zondag (21:00 uur) is er weer een aflevering van het quizprogramma ‘Hit Hit Hit Hoera’ gepland. De voorlaatste in 2020. De presentatoren zijn zoals vanouds Frederik Geeroms en Serge Hadermann. In deze aflevering krijgen ze Sabien Tiels en Luc Standaert over de vloer. Twee mensen die hun strepen dik verdiend hebben in de Vlaamse show- en radiobizz. (Foto bovenaan)

Luc presenteerde als Kaz Robijn drive in shows voor Radio Mi Amigo. Later werkte hij ondermeer voor Radio Plus (Gent), Maeva en Contact. Hij was ook een tijdje muzieksamensteller bij Donna en hij werkte voor de reclameregie van de publieke omroep, VAR. Zijn boek ‘Vrije radio in Vlaanderen’ uit 1986, is inmiddels een collectors item geworden.

Tot slot, de man is de manager van ondermeer… Sabien Tiels. En de mama van Sabien runde ooit vanuit haar woonkamer de radiopiraat Zanzibar, diep in Limburg. De zender werd in beslag genomen. Luc slaagt er dan weer in om een aantal van zijn acts in Nederland te laten doorbreken. Dat is onder andere zo voor Rooftop Renegates. En de nieuwe single van Sabien (samen met Westelinck): ‘Als jij het niet meer weet’, was enkele weken terug nog ‘Alarmschijf’bij Veronica en staat nu in de ‘Top 40’. 

° Lees verder onder de afbeelding.

De Loftrompetten 2020

En nu we het toch over MENT hebben; de winnaars van ‘De Loftrompetten 2020’ zijn bekend. Ook dit jaar worden ze uitgereikt door Vlapo, het aanspreekpunt ter verdediging, het behoud en de promotie van het Vlaamse lied én uiteraard door MENT TV zelf. 

De uitreiking is te zien tijdens de eindejaarsshow op 31 december tussen 20:00 uur en middernacht. En uiteraard ook via de radio-app van de zender te beluisteren. De opnames gebeurden reeds vorige week vrijdag 11 december, in Studio 3 bij MENT in Gent. Een feest zonder publiek weliswaar, waarbij de opnames over een volledige dag gespreid werden, waardoor telkens een minimum aantal mensen in het gebouw aanwezig waren. 

 • Beste nummer gebracht door een zanger: Bart Peeters. (Dicht bij mij)
 • Beste nummer gebracht door een zangeres: Belle Perez (De Nacht)
 • Beste nummer gebracht door een duo of groep: Margriet Hermans en Celien Deloof – (Voor ’t leven voor elkaar’
 • Beste originele nummer (Sabam prijs): Gene Thomas (Ongrijpbaar)
 • Beste videoclip: Michael Lanzo (De Toreador) 
 • MENT-verrassing: Koen Crucke voor z’n onnavolgbare vertolking in La Cage aux Folles.
 • Beste Doorbraak: Jérémie Vrielynck 
 • Carrièreprijs: Erik Van Neygen
 • Laura Lynn krijgt een ‘Multi-Platina-Award’ voor 250.000 verkochte stuks van ‘1000 maal belogen’.

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx