fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

MENT Radio (app) klaar voor de zomer

De MENT muziek en programma’s overal mee nemen. Naar het strand, op de fiets, op reis. Of gewoon via bluetooth verbinden met de audio in uw auto. Het kan allemaal. Zo’n vijf jaar terug lanceerde minister voor Media Sven Gatz in het Plopsa Theater de eerste MENT app onder de slogan: ‘Nu komt de app uit de mouw’. Intussen is er de tweede versie, al is die opmerkelijk anders… 

Ook de naam veranderde van ‘MENT slimme radio’ naar ‘MENT Radio’. De keuze voor de eenvoud. Geen duizend toeters en bellen, de app speelt de audio van het tv-signaal, vergezeld van songtitel, naam van de artiest en het geheel wordt opgevrolijkt met een foto van die artiest. 

In plaats van de app drukker te maken met programmagidsen en allerlei extra info, is er een directe link naar menttv.be waarop alle info over programma’s, showbizznieuws en de gids raadpleegbaar is. Verder is er een start- en pauzeknop en kan je de app met je vrienden ‘delen’ via sociale media en via mail. 

Voor de techneuten; er wordt gebruik gemaakt van een Omnia 9. Het neusje van de zalm op het vlak van geluid, een toestel dat nog maar op weinig apps wordt gebruikt. Het was TVV-Sound die het toestel installeerde en het geluid mee op punt zette. Dat verschil is op een gewone telefoon niet zo groot, maar MENT mikt op de autoradio. Doel was dat het geluid van de app ook in connectie met een goeie auto-installatie subliem zou klinken. 

‘MENT Radio’ is gratis te downloaden. Hoe je dat doet, lees je hier. Als je liever wil kijken dan luisteren, kan dat via de mobiele applicatie van Telenet- of Proximus. Thuis kan het eveneens via Telenet (HD) en Proximus, maar ook met Orange (HD), of Joyne (satelliet). Enkel TV-Vlaanderen-kijkers moeten MENT missen. 

Providers rekenen geen roamingkosten meer aan binnen de gehele Europese Unie (Zwitserland is geen lid van de Unie, daar zijn er wel roamingkosten). Als je je smartphone, tablet of laptop op reis op dezelfde manier gebruikt als thuis kost het niks extra om te luisteren. Je kan dus ook in Frankrijk, Italië of Spanje… in je auto of huurauto de MENT Radio app (of andere) verbinden (via bluetooth of met een kabeltje). (TB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Yesterdayland
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Toekomstige kabeltelevisie met of zonder REM? Vorige week eindigde ik met het gegeven dat de
In september komt er een nieuw kabel tv-station op de Vlaamse markt: S.televisie. De klok rond
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De koffiemolen van nonkel Marcel De zomer is om vele redenen een spannende tijd. Niet
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Vlamingen met nieuwshonger worden 's nachts naar het buitenland gestuurdUitzonderingen die de regel bevestigen: we
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Veel televisie en veel onzekerheid voor één draadje (2) Vorige week eindigde ik deze column

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 162: VBRO, Peter Van de Veire en Mi Amigo (video)

Q-Foute Radio ‘gepromoveerd’ naar Vlaamse DAB+

USA: WPLJ 95 werd K-Love (audio)

Mi Amigo 45 vanaf de mv Castor: foto’s en video

‘De Wereldtop’ van Radio 1 op Pinkstermaandag

Italië: RMC Sport gestopt, RMC2 terug

Sluiten