RadioVisie

  • .
    .

MENT met zomeroffensief op tv én radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook Radio Kompas maak de borst nat

Vlaamse muziek was nooit populairder. Waar MENT TV ‘het gat’, na het wegvallen van ‘Tien Om Te Zien’ moest opvullen, is het nu al Vlaams dat de klok slaat. Het VTM-muziekprogramma is terug (deze zomer toch), ‘Zomerhit’ van de publieke omroep wordt een reeks in de plaats van één enkel programma.. en ‘Liefde Voor Muziek’ (eveneens VTM) maakte voor de zomer namen als Margriet de 2 Fabiola’s Pat Krimson en Loredana terug hot. 

OK, de concentratie ligt op de zomer en de grote promo voor ‘muziek van bij ons’ dreigt weg te vallen na september…  maar net daarom maakt MENT deze tijd de borst meer dan nat. Hun zomer is belangrijk, maar de zender is natuurlijk voor de Vlaamse artiest het hele jaar door het promokanaal. 

Zing mee met je TV

MENT lanceert haar eigen zomer-TV-show met vijf uitzendingen van ‘Zing mee met je TV’, gepresenteerd door Eveline Cannoot en radioman annex MENT-presentator Frederik Geeroms. Het programma wordt een mix van muziek en backstage-interviews. 

Het geheel wordt, in de stijl van MENT, zo gemaakt dat het én leuke televisie oplevert en audiomatig ‘zo’ is afgewerkt dat het ook op de radio-app perfect klinkt. Daarom is er bijzondere aandacht voor de audiomix en (voor de radiofreaks) … de Omnia 9 doet de rest, want deze radio-sound-processor die zit zowel op het TV-kanaal als op de radio app-stream.

De opnames starten op maandag 4 juli om 18:30 uur op de markt van Diksmuide en zijn volledig gratis. Dit is de voorlopige line up: Bart Herman, Dana Winner, Margriet Hermans, Sergio, Eveline Cannoot, Luc Steeno, Garry Hagger, Pat Krimson en Loredana, Sabien Tiels, Swoop, Danny Fabry, Jérémie Vrielynck, Celien Hermans, Lissa Lewis, Jo Vally, Davy Dilamo; John Terra, Karista (winner The Voice Kids), Laura Lynn, Steven Lambert, René Karst (Adje voor de sfeer), Johan Veugelers, Die Schnappers, Ida De Nijs, Get Ready, Koen Crucke, Michael Lanzo, Sha-Na, David Van Dyck, Salim Seghers, Sam Gooris, Phil Kevin, Steve Tielens.

Radio Kompas

Ook Radio Kompas (met frequenties in Diksmuide en Oostende) maakt de borst nat. Op maandag 4 juli ontvangt de zender tal van artiesten die deze dag in Diksmuide optreden. Een mooie wisselwerking dus tussen een nationale omroep en een mooie regionale speler.

Naar hitradio-televisie

Omdat het aanbod nieuwe muziek deze zomer zo groot is, werd ook het formatie MENT aangepast. Er kwamen drie uur per dag bij met enkel ‘De Hits van Zomer 2022’, uitsluitend nieuwe muziek dus en in alle prime-uren werd het aandeel recente hits verhoogd. 

Het zomeroffensief resulteert ook in extra campagnes die ondermeer lopen op Radio Nostalgie, Njam, Studio 100 TV, Plattelands TV, de Family Radio – groep, Radio Kompas, AVS en uiteraard op de eigen omroep. De volledige achterflap van de ‘Vlaanderen Zingt’ krantjes zijn ‘MENT-gebrand’ en er zijn mediapartnerships met ondermeer Het Witte Paard, Het Luisterplein op de Gentse Feesten en tal van losse grote en kleine evenementen in Vlaanderen. 

MENT – MENT Radio app

Thuis is er natuurlijk televisie, op reis zijn er de mobiele televisie-apps van Telenet en Proximus maar ook in tuin, auto of op het strand kan MENT mee op vakantie.. via de gratis radio app. Geschikt om te streamen naar de autoradio. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio Kompas wordt 40 jaar (audio & video)

Dit West-Vlaamse station dat zonder verpinken bij de pioniers van de vrije radio kan gerekend Lees verder

Hoog oestrogenengehalte bij Radio Kompas

Het West-Vlaamse Radio Kompas met ‘filialen’ in Koekelare en Oostende, zet fors in op nieuw Lees verder

MENT: Radiovolk op tv en ‘De Loftrompetten’

Radiovolk op televisie. Dat is (bijna) wekelijks te zien bij MENT. Ook nu weer. Al Lees verder

Blad 640: Ment TV, Audible & Chrome

Ment TV legt Pajotse radiomakers op de hitrooster. Amazon laat Audible evolueren tot een podcast-app. Lees verder

Blad 1588: Koen De Bouw, DAB+ in Nederland, Radio Drenthe

• Koen De Bouw is nieuwe VTM-trailerstem • Nederland: 26 procent heeft DAB+ • Nieuwe Lees verder

1965: Ben leerde huisvrouw roeren in de potten

Nederland had in 1965 twee tv-kanalen, met beperkte uitzenduren. Maar met Ben Kuyper was er Lees verder

De ontdekking van Wim, Kees en David Bowie (video)

Medio oktober 1965 was in de kranten te lezen dat omroepvereniging VARA zou starten met Lees verder

Blad 1565: Het Kwartier, Qmusic, La Première

• ‘Het Kwartier’: de drie nieuwsverhalen van de dag • Twee Sunset-feestjes sluiten Q-Beach House Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx