RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

MENT lanceert tweede plugformule (video)

‘Nummers pluggen’..  het betalend laten draaien van muziek om ‘het tot een hit te maken’, in zeezendertijden was het schering en inslag. Maar in de huidige wereld waarin zenders vechten om ieder honderdste procent marktaandeel is ‘gedwongen’ muziek programmeren, die eventueel niet of minder bij de zender of het tijdstip past, niet meer aan de orde. 

Ook deontologisch kan je je vragen stellen bij het klassieke ‘pluggen’ van muziek op radio of televisie. Content en reclame moeten, bij mediadecreet bepaald, ook duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Dat kijker of luisteraar ten allen tijde weet of hij of zij een programma dan wel reclame consumeert is de basis van de Vlaamse mediaregelgeving, en ook waardevol als principe.

MENT Single Plug:  één jaar oud

Net een jaar terug was dit het gespreksonderwerp tussen muzieklegende Hans Kusters en Marc Hallez van MENT. Hans wou zijn ‘Chocolade-ijsje’, een volijk zomerdeuntje met Elias Smekens (binnenkort te horen bij NRJ) als zanger in de hoofdrol, een extra push geven. 

In dat gesprek kwam quasi spontaan de idee om ‘MENT Single Plug’  te lanceren. Eén minuut uit een singel zou via de clip van een nummer getoond worden, netjes in de reclameblokken. Voice over stem (Lex De Groot) voor en na voor de aankondiging. Het geheel werd via een toffe template aan de kijkluisteraars gepresenteerd en een aftelklok maakte via de PLUG de brug tussen reclame en het volgende programma. Afgebakend binnen het reclameblok, maar toch maximaal aansluitend bij de content. 

Wekelijks werden zo één of meer nieuwe nummers gelanceerd. ‘MENT Single Plug’ werd één jaar geleden gelanceerd. Artiesten pikten massaal op de formule in. Die is goedkoop (kan al vanaf om en bij de duizend euro) en is dus haalbaar voor menig Vlaams artiest. Het succes vroeg om een ‘broertje’.

Een broertje: MENT Album Plug

MENT lanceert nu ‘MENT Album Plug’, een gelijkaardige formule voor het promoten van albums. Daarbij wordt één minuut uit een nummer van een album in een PLUG verwerkt. De minuut eindigt met een 3D-voorstelling van het album waardoor ook visueel de link gemaakt wordt naar een album dat bijvoorbeeld in de winkel ligt.  

In tijden waarin optredens zowat nog de enige inkomstenbron voor artiesten zijn is de bekendheid van lidjes bij publiek en organisatoren van evenementen misschien wel belangrijker dan ooit. De oude formule van nummers pluggen werd in een nieuw jasje gestoken, met succes. Of hoe principes uit de zeezendertijden ook in 2018 nog invloed hebben op de moderne media. 


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx