RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

MENT kiest voor verbeterde ‘radiobeleving’ (video)

MENT wordt tijdens de herfstvakantie zeven jaar jong. Een prima aanleiding voor enkele specifieke programma’s en innovaties, dacht men. Niet direct voor de hand liggend want MENT is een hybride product dat het midden houdt tussen radio en televisie.

MENT is televisie, maar men wil ook prettig ‘als radio via tv’ door het leven gaan. In de toekomst worden daartoe nog een aantal belangrijke technische stappen gezet. In een eerste fase wordt geïnvesteerd in ‘een radiogeluid’. De uitdaging was hierbij extra groot. Terwijl ‘gewone radio’ uitgaat van louter de studio-audio van nummers, maakt MENT in haar programmatie een mix van verschillende soorten geluidsbronnen.

Er zijn live-opnames en concerten, playback opnames waarbij muziek en opgenomen publieksambiance samen gevoegd worden, er zijn interviews en er zijn clips. Hierin één lijn krijgen was een uitdaging. Na een aantal vergelijkende tests is de keuze gevallen op de Omnia 9. Doel is dat de sound er nog meer ‘uitspringt’ tijdens het zappen, meer opvalt, maar ook bij lang ‘kijkluisteren’ aangenaam blijft.

MENT Top 700

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag in 2016 presenteerde MENT een TOP 500. Zo’n 35 uur lang de vijfhonderd meest gedraaide nummers. Vorig jaar was er voor de zesde verjaardag een TOP 600, in 2018 doet men er nog eens honderd liedjes bij. Een uitzending die meteen ook zes uur langer wordt. Te volgen op 1, 2, 3 en 4 november.

Halloweenavond is niet de avond om elkaar schrik aan te jagen. OK, even dan… want MENT pakt de zaken anders aan met ‘De Ambiance Top 50’ , morgen vrijdag 26 oktober. Vijftig feestnummers die de fans voorbereiden op ‘Het Festival van de Ambiance’ op 1 december in Kuipke Gent. Tijdens de herfstvakantie is er ook heel wat bezoek in de studio’s. Veel zingend-, maar ook proper radio-volk; zo zijn Michel Follet en Anja Daems (Radio 2) van de partij.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
25 oktober 2018 - 22:50 22:50

Ment heeft helaas nog geen erkenning als radiostation. Maar kan men nu niet op DAB+ gaan uitzenden (zoals ROXX).
DAB+ is toch de toekomst en zo kan Ment ook als radiostation te beluisteren zijn.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx