RadioVisie

  • .
    .

Menen: Lokale radio zei ‘Jess’ tegen nieuwe locatie (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zonder twijfel is Jess FM uit Menen één van de oudste onafhankelijke zenders in Vlaanderen. We gebruiken opzettelijk het woord ‘zender’ en niet radiostation. De technische infrastructuur diende immers vele heren. Er was eerst Radio Pallieter, daarna Radio Mango (periode 2000-2003) en Club FM (periode 2009-2014), opnieuw Pallieter en toen kwam Jess FM. Al die tijd werd het project in leven gehouden door dezelfde vzw en die is dit jaar precies veertig jaar jong. 

En dat was eerder al goed voor een resem feestelijke uitzendingen, terwijl het verhaal van lokale radio in Menen uiteraard gewoon doorgaat. Meer zelfs… vanaf 4 september 2021 wordt een mooi nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de historiek. Een wordt een nieuwe radiostudio geopend op een nieuwe locatie. Onder impuls van bestuurslid Olivier Ramont werd uitgekeken naar een meer ‘opvallende plek’. Tot op heden is Jess FM een beetje weggestopt langs een straatje parallel met de spoorweg, net niet buiten Menen.

Studio in, mast buiten de stad

Bovendien was het gebouw in de Zandputstraat dringend aan renovatie toe. Na enkele verkennende gesprekken met het stadsbestuur werd geopteerd voor de benedenverdieping van het pand ter hoogte van de Ieperstraat 19. En dat is wel zo goed als vlak in het centrum van de stad, vlakbij de Grote Markt. Het gebouw is eigendom van woonmaatschappij Impuls en zal verhuurd worden aan de vzw. 

De nieuwe ligging biedt heel wat troeven voor Jess FM om zich verder zicht- en hoorbaar te profileren als echte stads-/regioradio. De voorbije maanden werd onder coördinatie van Ronny Vanmarcke en Kris Verhanneman een nieuwe moderne studio gebouwd. Kosten noch moeite werden gespaard om alles zo professioneel mogelijk af te werken. De nieuwe infrastructuur is dan ook een parel geworden. 

Naast de studio is er uiteraard ook nog de zendmast langs de spoorlijn. Omdat het oude pand verkocht wordt en er in het stadscentrum geen ruimte is voor masten en antennes, bood de firma Decospan, ook alweer buiten de stad gevestigd, en beschikkende over ruime terreinen de oplossing.  

 Lokaal engagement – Mensen verbinden

Jess FM wil een huiselijk gevoel creëren voor de eigen medewerkers en iedereen die langskomt. Er werd gekozen voor duurzaam en kwaliteitsvol materiaal. Daarnaast werd er ook een marketingspecialist onder de arm genomen om zowel het logo en straks ook de Facebookpagina en website nog professioneler te laten ogen. Het gaat om een investering van ongeveer € 65.000.

De officiële opening van (en de eerste uitzending) vanuit de nieuwe radiostudio zal plaatsvinden tijdens de Wieltjesfeesten op zaterdag 4 september om 14:30 uur in het bijzijn van een delegatie van het stadsbestuur.  Jess FM zal van 09:00 tot 14:30 uur trouwens live aan het werk zijn vanop het podium op de Grote Markt.  Op zondag 5 september is iedereen welkom van 12:00 tot 18:00 uur voor een bezoekje aan het nieuwe onderkomen. 

Naast de nieuwe radiostudio werden ook missie en visie geactualiseerd. De filosofie: programma’s maken zoals het hoort met nadruk op feelgood muziek en lokaal nieuws. Bij dit alles staan drie waarden centraal: Mensen verbinden, lokaal engagement, de passie voor muziek etaleren via een mainstream muziekformat om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, maar evenzeer via enkele meer gerichte muziekprogramma’s

Vanaf maandag 6 september start de nieuwe najaarsprogrammatie van Jess FM. De lokale zender is te ontvangen in de regio’s Wervik, Wevelgem, Dadizele en Ledegem en een deeltje van Noord Frankrijk. (TB) 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
26 augustus 2021 - 19:50 19:50

Sinds kort neem ik Jess in Vleteren. Dat is dan die mast van Decospan. Ze hebben een goeie freq 89.9, die bij condities wel last kan hebben van Klara Genk. Andere zender die ver draagt (Gravelines > 70km) is Bingo. Door de freq en de hoogte mast van St Omer tot de Opale … Als ze nu eens zenders aan de kust onder de 98 gooiden
..

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx