RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Meneer Poetin: volgende keer beter wachten tot 06:00 uur!

Waarom het idee van Studio 100 om Vlaanderen te confronteren met een ‘nieuwsradio’, wél alle credits verdiende, werd vannacht weer eens duidelijk. Enerzijds zijn er genoeg muziekzenders, anderzijds is onze publieke omroep – en met name Radio 1 – af en toe niet alert genoeg. Kortom, enige concurrentie zou mogen.

Waar het over gaat? De Russische president Poetin kondigde deze nacht om 04:00 uur – in een lange toespraak – een nieuw hoofdstuk aan in zijn eigen gecreëerde oorlogssaga: Ten aanval! Prompt deed NPO Radio 1 het programmaschema op de schop en werden correspondenten ter plekke, deskundigen allerhande en extra hulplijnen ingeschakeld. Zenuwslopend om te volgen. Live radio. Het medium gebruikt waarvoor het (ook) bedoeld is. Alles en iedereen ‘pakken’ in snelheid. Met de neus bovenop de feiten zitten. In real time.

De non-stop muziek bij de Vlaamse publieke omroep zou nog… twee uur doorgaan. Verrast daar aan de Reyerslaan? Gepakt in snelheid? Terwijl het al weken, zoniet toch dagen duidelijk was dat hét zou gaan gebeuren. En uiteraard was dit niet de eerste keer dat nachtelijke gebeurtenissen bij de Vlaamse publieke nieuwszender op een fout moment plaatsvinden. Kan de wereld niet overal beginnen draaien om 06:00 uur? Zoals in Vlaanderen? Waar… ‘we alles beter doen, wat we zelf doen’.

JL Bostyn


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio 1
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Thomas
Thomas
24 februari 2022 - 15:35 15:35

Zo denk ik er ook over.
Als men dit al weken ziet aankomen waarom niemand permanentie laten houden?
Zelfde verhaal met een soort van “ontbijttelevisie” waarom dit in Vlaanderen/België niet mogelijk is kan ik niet begrijpen. De poging van vtm nu toch ook alweer geleden van de jaren 90, was mooi maar snel teniet gedaan door besparingen.
In Vlaanderen kan men nog veel leren, het gebrek aan concurrentie is daar zeker één oorzaak van.

PVM
PVM
25 februari 2022 - 21:46 21:46
Antwoord aan  Thomas

Daarom zou Spring radio een goed voorbeeld kunnen zijn, eerst met een talkradio beginnen en later met een soort talktv zender….?

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx