fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Melinda wordt 40, maar is actiever dan ooit (video)

Begin jaren 80 van de vorige eeuw, explodeerde het vrije radiolandschap in Vlaanderen. Uitzonderingen in Kortrijk (Gemini), Gent (Actief) en Leuven (Scorpio), hadden een jaar eerder al laten zien hoe het moest. Ook de West-Vlaamse kust liet zich niet onbetuigd in de ‘strijd’ en in 1980 begon Radio Melinda aan haar grote avontuur.

Terwijl nagenoeg àlle Vlaamse pioniers van toen intussen weer zijn verdwenen, bleef Melinda al die tijd gewoon in de lucht. Het format, bestaande uit eenvoudige, volkse programma’s met een voorkeur voor muziek van eigen bodem, wist al die tijd een niet onaardige groep luisteraars te bereiken. Een typische Oostendse tongval werd tijdens de presentatie niet geschuwd.

De vrije radio werd zelfs landelijk bekend toen het programma ‘Man bij hond’ in 2009, toen nog te zien bij de VRT, er een korte reportage over draaide. Meteen maakte Vlaanderen – en dat waren toen ruim een miljoen kijkers – , kennis met de ‘Melinda infrastructuur’. Een hele eenvoudige caravan…, pal naast de zendmast. Maar waar anderen ten onder gingen, stak Melinda – zij het langzaam – enkele tandjes bij.

Meer ‘buiten’ komen

Vorig weekend, tijdens de nieuwjaarsreceptie, werden de plannen voor 2020 gepresenteerd. Daarbij werd vooral het accent gelegd op het ‘meer naar buiten komen’. Letterlijk te nemen zelfs. Dit jaar mag Melinda alweer veertig kaarsjes uitblazen. Daarom heeft het huidige team dat veertien medewerkers telt, tal van activiteiten gepland. Daarvoor kan onder andere beroep gedaan worden op de inbreng van een dertigtal sponsors. 

“Sedert een goed jaar zetten we grote stappen in de professionalisering van onze zender, met onder meer de nieuwe naam Melinda FM, een professioneel jingle-pakket en nog meer hitmuziek”, vertellen voorzitter Chris Schoutteet en Marc De Coster in Het Laatste Nieuws.

“Maar het belangrijkste is dat we met onze recente mobiele radiostudio nog veel meer naar buiten willen komen. We zullen present tekenen op tal van evenementen in de streek, zoals de Dolle Dagen van Gistel of activiteiten van de Handelaarsbond van Mariakerke in Oostende.” 

Melinda werd opgericht door Gentiel Schoutteet, grootvader van Chris, en verliet in het voorjaar van 2018 de bekende stacaravan bij de ‘kromme elleboog’, net over de grens van Oostende in Leffinge. De studio verhuisde naar de bovenverdieping van de naastgelegen carwash CGS Car Cleaning in de Torhoutsesteenweg. Melinda FM is te vinden op 107.8 en 107.2 FM. (TB -PDL)


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio Melinda volledig ‘verstaanbaar’

VBRO is niet het enige radioproject in Vlaanderen dat het volledige ‘begrijpbaar’ doet… Waarmee we Lees verder

Schlagers zingen voor Melinda (video)

De meeste overeenkomsten zijn van het type ‘lusten met lasten’. Dat geldt net zozeer voor Lees verder

Blad 373: Danny, Melinda en Jeroen (audio)

De eerste en tegelijk ook alweer aflevering 373. Het gaat vooruit, razendsnel vooruit. Dat is Lees verder

Blad 342: Kevin, ZZROCK, Melinda en Maria (video)

Publieke omroep moet straks op zoek naar een even getalenteerde vervanger. Niet makkelijk... Voor deze Lees verder

Radioblad 126: Evanna, Melinda & Veronica (audio)

Stukje Mi Amigo bij Radio Evanna Kustradio Melinda werkt aan een appLaatste deel van 'Het Lees verder

Radioblad 116: Landpiraat, Veronica en Melinda (video)

Nederlandse radiopiraten worden steeds agressieverVeronica zette de grootste muzieklegendes op een rijtjeDe Oostendse radio Melinda Lees verder

Blad 670: Zele Santé, de lekkerste radio & Sky Radio

Breekt Zele het record van het grootste digitale (radio)aperitief? De originaliteitsprijs voor leukste nieuwe radionaam Lees verder

2009: M.i.G. reageert op zware boetes VRM

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft onlangs verschillende radiostations strenge boetes opgelegd voor Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
28 januari 2020 - 09:59 09:59

Een stacaravan daarmee begonnen wij ook onze uitzendingen van Radio Pajottenland in januari 1981 in Lennik op de “Tuitenberg”, ben nog één van de weinigen die deze heerlijke tijd meemaakten, soms voelden wij ons wel zoals Will Tura toen zong “superman in m’n caravan” !

1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Kicken op radio en zo – 65 (video)

Het is vandaag 28 januari… 1980 (audio)

2004: Parlement pakt billijke vergoeding aan

Sluiten