RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Melinda wordt 40, maar is actiever dan ooit (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Begin jaren 80 van de vorige eeuw, explodeerde het vrije radiolandschap in Vlaanderen. Uitzonderingen in Kortrijk (Gemini), Gent (Actief) en Leuven (Scorpio), hadden een jaar eerder al laten zien hoe het moest. Ook de West-Vlaamse kust liet zich niet onbetuigd in de ‘strijd’ en in 1980 begon Radio Melinda aan haar grote avontuur.

Terwijl nagenoeg àlle Vlaamse pioniers van toen intussen weer zijn verdwenen, bleef Melinda al die tijd gewoon in de lucht. Het format, bestaande uit eenvoudige, volkse programma’s met een voorkeur voor muziek van eigen bodem, wist al die tijd een niet onaardige groep luisteraars te bereiken. Een typische Oostendse tongval werd tijdens de presentatie niet geschuwd.

De vrije radio werd zelfs landelijk bekend toen het programma ‘Man bij hond’ in 2009, toen nog te zien bij de VRT, er een korte reportage over draaide. Meteen maakte Vlaanderen – en dat waren toen ruim een miljoen kijkers – , kennis met de ‘Melinda infrastructuur’. Een hele eenvoudige caravan…, pal naast de zendmast. Maar waar anderen ten onder gingen, stak Melinda – zij het langzaam – enkele tandjes bij.

Meer ‘buiten’ komen

Vorig weekend, tijdens de nieuwjaarsreceptie, werden de plannen voor 2020 gepresenteerd. Daarbij werd vooral het accent gelegd op het ‘meer naar buiten komen’. Letterlijk te nemen zelfs. Dit jaar mag Melinda alweer veertig kaarsjes uitblazen. Daarom heeft het huidige team dat veertien medewerkers telt, tal van activiteiten gepland. Daarvoor kan onder andere beroep gedaan worden op de inbreng van een dertigtal sponsors. 

“Sedert een goed jaar zetten we grote stappen in de professionalisering van onze zender, met onder meer de nieuwe naam Melinda FM, een professioneel jingle-pakket en nog meer hitmuziek”, vertellen voorzitter Chris Schoutteet en Marc De Coster in Het Laatste Nieuws.

“Maar het belangrijkste is dat we met onze recente mobiele radiostudio nog veel meer naar buiten willen komen. We zullen present tekenen op tal van evenementen in de streek, zoals de Dolle Dagen van Gistel of activiteiten van de Handelaarsbond van Mariakerke in Oostende.” 

Melinda werd opgericht door Gentiel Schoutteet, grootvader van Chris, en verliet in het voorjaar van 2018 de bekende stacaravan bij de ‘kromme elleboog’, net over de grens van Oostende in Leffinge. De studio verhuisde naar de bovenverdieping van de naastgelegen carwash CGS Car Cleaning in de Torhoutsesteenweg. Melinda FM is te vinden op 107.8 en 107.2 FM. (TB -PDL)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
28 januari 2020 - 09:59 09:59

Een stacaravan daarmee begonnen wij ook onze uitzendingen van Radio Pajottenland in januari 1981 in Lennik op de “Tuitenberg”, ben nog één van de weinigen die deze heerlijke tijd meemaakten, soms voelden wij ons wel zoals Will Tura toen zong “superman in m’n caravan” !

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx