RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Meer ‘off’ is gelijk aan meer ‘on’

Vreemde vergelijking? De verklaring is nochtans eenvoudig. Engels onderzoek, dat gedurende drie jaar op tien merken werd gevoerd, toont dat een meerderheid (51%) van het online verkeer van deze merken kon toegeschreven worden aan de rechtstreekse of onrechtstreekse actie van drie offline media, namelijk televisie voor 42%, billboards voor 6 en radio voor 3%. Aldus de bevindingen van ‘The TV playbook for online businesses’, een presentatie die in november verscheen en nog steeds op de Thinkbox-website te zien is.

Met “onlinebedrijven” wordt een groep anonieme merken bedoeld, die tot verschillende product- en diensten-categorieën behoren en als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat zij ‘online born’ zijn, dat wil zeggen van digitale oorsprong. Het belang van de presentatie zit in de gedetailleerde analyse van de journeys die hebben geleid tot een corpus van 120 miljoen webbezoeken: deze journeys werden onderverdeeld volgens hun oorsprong.

De twee belangrijkste bronnen van online verkeer zijn enerzijds tv-reclame en anderzijds ‘paid search’, dat laatste is reclame door middel van de aankoop van zoekwoorden op Google en andere zoekmachines. Hier is de analyse verfijnd omdat niet alleen rekening wordt gehouden met het laatste contact, maar ook met sequenties waarbij het contact met een medium indirect (via paid search) extra bezoeken heeft gegenereerd. Deze aanpak maakt het mogelijk een traffic volume te ‘recupereren’ dat niet rechtstreeks zou zijn toegeschreven aan contact met de media.

Toch is het aandeel van de bezoeken die rechtstreeks door de belangrijkste off-line media worden geïnitieerd, ruimschoots in de meerderheid: 66% voor televisie, iets minder (63%) voor affichage en 59% voor radio. In de overige gevallen neemt paid search de taak over van de offline media om de consumenten naar de betrokken sites te brengen. De conclusie van de auteurs: “TV makes search work harder”, een uitspraak die Media Marketing liever veralgemeent en zegt dat offline media het effect van paid search en dus van online versterken. (Redactie: MM. Bron: Space Auteur: Bernard Cools)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Vermeend misbruik bij de Nederlandse radio

Nou, we hebben eindelijk iets anders om ons druk over te maken dan corona hé? Lees verder

Teleac moest Nederlanders slimmer maken (audio & video)

In 1979 was het al ruim vijftien jaar geleden dat Teleac werd opgericht, dat gebeurde Lees verder

NPO Radio 5: Erik gaat, Angela komt

De zoektocht  naar de ideale opvolger(ster) van de afscheidnemende Tineke de Nooij bij NPO Radio Lees verder

Wim Kan kon het als geen ander (video)

Zoals destijds gebruikelijk dienden de Nederlandse zendgemachtigden jaarlijks hun ledenaantal bekend te maken. Zo stond Lees verder

Wat was die Top 2000 toch weer een aanfluiting!

Het is het paradepaardje van de NPO. En alle NPO Radio 2 jocks willen er Lees verder

Artikel 240 en het gevecht om de blote borsten

Het is zondag 2 januari 2022, kortom: allen heel veel voorspoed gewenst in het nieuwe Lees verder

Brits media-icoon Janice Long overleden (video)

De Britse radio- en televisiepersoonlijkheid Janice Long is dit weekend op 66-jarige leeftijd overleden. Long Lees verder

Radiostations DPG Media ‘gehackt’

Aandacht trekken dat doe je tegenwoordig niet zomaar meer. In een wereld waar iedere vierkante Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x