fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

Méér ‘Music Matters’ en ‘Klara Live’

Nieuw: Villa d’Este en Fidelio. The Original Soundtrack terug van weggeweest

Klara zet het najaar in met een forse uitbreiding van ‘Music Matters’. Olav Grondelaers (foto) maakt de luisteraars van maandag tot donderdag, tijdens de lunch (12:00-14:00 uur), wegwijs in de actualiteit van de klassieke muziek, world en jazz. Met vooral aandacht voor jong muzikaal talent van eigen bodem, en voor het waarom muziek er voor hen toe doet. Op vrijdag en zaterdag blijft ‘Klara Serveert’ de soundtrack over de middag, opgediend door Greet Samyn.

Klara Live en Villa d’Este

Ook ‘Klara Live’ ziet het groot en is er zes dagen per week. Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal volgen nog meer het aanbod van de grote concertzalen uit binnen- en buitenland, en zijn er ook zoveel mogelijk live bij, ook vast op zaterdag. Sylvia Broeckaert neemt de live opera’s voor haar rekening.

Het weekend brengt dan weer twee gloednieuwe programma’s: Villa d’Este en Fidelio. Zaterdagnamiddag komen architectuur en muziek samen in Villa d’Este. Dit uitzonderlijke paleis in Tivoli, nabij Rome, met haar imposante zalen en tuin, vormt het poëtisch decor voor muziek die beklijft omdat er een verhaal aan vast hangt over grote muzikanten, iconische concertzalen, vergeten virtuozen, onsterfelijke én miskende composities… Vincent Verelst presenteert, Greet Van ’t veld stelt het programma samen.

Fidelio

Met Fidelio kleurt de zondagnamiddag overwegend vocaal. Sylvia Broeckaert (foto) neemt de luisteraar wekelijks mee in een denkbeeldige opera met alles erop en eraan: een spetterende ouverture, een aandoenlijke aria, een dromerig duet of een levendig ensemble. Een imaginair concert krijgt men er bovenop, met heel wat kamermuziek, concerto’s of symfonisch werk. De zangers blijven aanwezig om iedereen een liedbundel, een cantate of aanstekelijke koormuziek en wie weet ook nog een verrassend toemaatje aan te prijzen.

The Original Soundtrack

Op algemeen verzoek is ‘The Original Soundtrack’ terug van weggeweest, deze keer op zaterdag van 18:00 tot 20:00 uur. Filmjournalisten Robin Broos en Jeroen Struys (foto bovenaan) gaan opnieuw op zoek naar muziek die terug gaat naar de meest onvergetelijke filmmomenten. Elke week kiezen ze een ander thema om te grasduinen in die wondere wereld van de filmmuziek. Flikken, erotiek, het weer… alles kan.

Noteer ook alvast The Original Soundtrack, de beste filmmuziek aller tijden op zondagnamiddag 20 oktober, voor… de beste filmmuziek aller tijden. Na FilmFest Gent en The World Soundtrack Awards neemt Cara Van der Auwera (foto) het over, met een muzikaal programma voor bij de zaterdagavond-apéro.

Espresso

Het ochtendprogramma ‘Espresso’ krijgt versterking in de persoon van Sander De Keere, naast vaste waarden Cara Van der Auwera, Sieglinde Michiel en Clara De Decker. Sander werkt daarnaast achter de schermen aan een nieuwe videoreeks ‘Iedereen Klassiek’ voor het gelijknamige YouTube-kanaal.


Belgian Radio Day
Spotlight
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Klara

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Een tijd geleden werden alle middengolfzenders van de VRT uitgezet omdat er te weinig interesse voor
Wat het Eurovisiesongfestival is voor de populaire muziek, dat is de Koningin Elisabeth-wedstijd voor de
Voor haar vijftigste editie pakt Jazz Middelheim deze zomer uit met verschillende levende legenden die
Klara, de klassieke muziekzender en tegelijk het cultuurnet van de publieke omroep, heeft betere tijden
Zolang er papier is, verschijnt OEM 196. Daarom is de nieuwste editie zopas van de
Caroline praat graag, maar teveel is natuurlijk ook 'trop'Nederlanders mogen niet meer gratis spelen met
Broadcast Partners krijgt voorlopig geen gelijk van Raad van State153 pagina's over internationale media (en
'Spiegel im Spiegel' van Arvo Pärt op 2, gevolgd door 'Symfonie nr. 6 Pastorale' van

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 249: Cijfers, stemmen en sterren

Toon Smet wordt ‘taxi chauffeur’ (video)

Blad 248: Adriaan, NRJ en Qmusic (video)

Wallonië: ‘Nostalgie +’ start tijdens Week van de Digitale Radio

De strijd om de jongeren en de reclame

Blad 247: Wij zoeken getuigen en u komt in aanmerking!

Sluiten