RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Meer DAB+ in Polen

Polskie Radio, de Poolse publieke omroep, heeft begin oktober de dekking op DAB+ uitgebreid met tien nieuwe zenders. Hierdoor kan nu zo’n 67% van de Polen digitaal luisteren. Men ging in oktober 2013 met de uitrol van start.

In eerste instantie was digitale ontvangst enkel mogelijk in en om de steden Warschau en Katowice. Later kwamen ook Wrocław, Szczecin, Gdańsk, Łódź, Kielce, Poznań, Krakau en Opole erbij. De Poolse publieke omroep maakt niet over het hele land gebruik van hetzelfde kanaal. Polskie Radio heeft gekozen voor regionale netten, die gezamenlijk landelijke dekking hebben. Hierdoor is het mogelijk om ook de regionale publieke stations toe te voegen, ieder in hun eigen verzorgingsgebied.

Naast 67% van de bevolking die de stations van Polskie Radio via DAB+ kan ontvangen, is momenteel ongeveer 45% van het landoppervlak gedekt. Volgend jaar wordt digitale etherradio verder uitgerold. Dan moet 80% van de bevolking ontvangst hebben, terwijl het bediende landoppervlak moet toenemen tot 61%. (BVP – radio.nl)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx